L’audiovisual en femeni segueix lluitant per el seu reconeixement, i per tenir una quota de pantalla molt més gran, que afavoreixin les estrenes i la feina de les dones relitzadores. 

Segons CIMA Catalunya, Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals, persisteix la situació anòmala que afavoreix que la creació audiovisual estigui gairebé només en mans de creadors amb les conseqüències que això té sobre els continguts: la creació cinematogràfica del nostre país està farcida d’històries amb poques protagonistes femenines i on el punt de vista de la dona és pràcticament inexistent, perpetuant així estereotips femenins i exposant només el punt de vista de la meitat de la població.
CIMA Catalunya, considera que una societat avançada i compromesa amb els seus contemporanis no pot permetre una fractura d’aquesta mena. Creiem que la situació de desigualtat en la creació i en els llocs de responsabilitat de la producció audiovisual és tan evident i preocupant que necessita d’una acció decidida, valenta i responsable de les autoritats cinematogràfiques catalanes. De no corregir-se aquesta situació és convertirà en crònica i irrecuperable. No només influirà en la imatge del nostre país a l’exterior sinó també en l’educació de les properes generacions influïdes per un audiovisual amb una mirada esbiaixada. Es per aquesta raó que us demanem la firma del Manifest que ja circula des de alguns mesos, i podreu trobar a la WEB:

Es per aquesta raó que Cima Catalunya demana al Govern de la Generalitat, que en les bases d’ajuts públics que atorga, implementi mesures compensatòries consistents en unaquota progressiva per a projectes cinematogràfics liderats per dones fins assolir un mínim del 40% a l’any 2020.Suma’t a nosaltres per demanar a l’Institut de les Empreses Culturals (ICEC) que defensi i impulsi aquestes mesures. El nostre objectiu és garantir l’equitat entre dones i homes en l’accés a les subvencions públiques.

Tots i totes podem col•laborar a corregir una situació de desigualtat històrica per tal d’aconseguir un audiovisual de més qualitat, més representatiu i més plural.
Firma la nostre petició! Les generacions futures ens ho agrairan.

opiar. http://labonne.org/laudiovisual-tambe-ha-de-parlar-en-femeni/