Dintre de la Biennal de la Ciència va tenir lloc la jornada 100Tifiques, dedicada a les dones científiques.
Fomentar la vocació científica és com plantar una llavor: es tracta d’una inversió a llarg termini que ha de donar els seus fruits en el futur, amb repercussions clares i positives en la nostra societat.
La jornada de programa de “100tífiques” va tenir lloc el dijous 7 de febrer, a l’Auditori del parc Científic de Barcelona, amb una sessió de formació amb més de 100 dones de perfil cientificotecnològic, que van debatir sobre el seu paper com a role models de cara a la promoció d’altres dones en carreres científiques. Es va organitzar un dinar-networking amb 100 científiques, amb l’objectiu de conèixer les iniciatives de foment de les vocacions científiques en les que participen.Posterioment, a la tarda, es va desenvolupar una conferència sobre “didàctica de la ciència: com transmetre la ciència a l’escola” i després una masterclass amb l’objectiu de dotar d’eines pedagògiques i de coaching a les científiques per trencar estereotips dins de l’aula. Posteriorment, l’11 de febrer, en el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, aquestes científiques compartiran la seva experiència en la carrera cientificotecnològica amb alumnes de 100 escoles de Catalunya. Mireu: “100tifiques”. Cal citar iniciatives com el Comitè Dona i Ciència en l’àmbit universitari o el programa STEMCAT que es porta a terme des de diversos departaments de la Generalitat.
Podreu consultar l’article publicat a La Independent.
Cal destacar que al Programa de la Biennal de la Ciència, va propossa activitats a tota la ciutat, des del 7 al 11 de febrer, i va oferir altres altres activitats amb perspectiva de gènere, que es podem consultar al MAPA d’activitats que van publicar.