Vuit pel·lícules a les platges de Barcelona, Sitges, Tarragona, Salou, Palamós i Tossa de Mar.

La programació la organitza Cinema Lliure, i dura un mes, tots el dijous. En aquesta edició s’inicia  el 8 de juliol i acaba el 8 d’agost. L’entrada és lliure i oberta a tothom i les pel·lícules es projectaran quan es pongui el sol, entre 21:30 h i 22 h. Cinema Lliure a la Platja en aquesta edició també proposasessions de cinema a Mallorca (Palma i Pollensa).

Una pantalla a la platja de Sant Sebastià va ser l’inici del projecte Cinema Lliure a la platja l’any 2011. Les ganes de seguir oferint nits de cinema independent amb els peus a la sorra vora el mar ha aconsellat a la organització expandir a platges del litoral català i mallorquí.

Cinema de Qualitat per a tothom

Es programen pel·lícules que han passat per festivals de cinema de renom. A l’hora de seleccionar els llargmetratges, tenen cura de posar en valor aquells fets per dones, volen que la  programació sigui inclusiva i per a totes les persones. Hi ha una sessió familiar perquè els infants també puguin gaudir del cinema a la platja. També conviden professionals del cinema a algunes sessions per oferir una experiència cultural propera i enriquidora.

Abans de cada pel·lícula es projecta un curtmetratge. S’exhiben peces del festival FILMETS, curtmetratges professionals produïts a les Balears i de la convocatòria Nou Talent oberta a estudiants de cinema, amb una  convocatòria  adreçada a les escoles de cinema de Catalunya i Mallorca que vulguin exhibir els curtmetratges dirigits pel seu alumnat.

Cinema sostenible

Aquest esdevenimentaposta pel cinema sostenible. Per aquest motiu, es promou l’ús del transport públic i la bicicleta i hem reduït al màxim l’ús del paper en els suports de comunicació. S’organitzen cada any una recollida de residus a la platja, continuant així el seu compromís de mantenir netes les platges, escenari de Cinema Lliure cada estiu. Mireu la programació a les poblacions de Catalunya.

Destaquem a Barcelona

-> Dijous 18 de juliol – CREATURA (i el curt Traca)
-> Dijous 25 de juliol – VIDAS PASADAS (i el curt Action!)
-> Dijous 1 d’agost – ROBOT DREAMS (i el curt La Cucharada)
-> Dijous 8 d’agost – 20.000 ESPECIES DE ABEJAS (i el curt