Els noms de les persones mortes es recordaven en una pancarta enrollable.

Era un pancarta inacabable amb més de 40.ooo noms. Emocionaba només veura-la, en aquesta manifestació masiva,  per a denunciar el que sembla que no importa a la majoria dels païssos del món,  des dels EUA, als que formen la Unió Europea. Les xifres, tant de morts, com de desplaçats, desapareguts, els que segueixen amb la impossibilitat de sobreviure en ningú lloc… augmenten de foma terrorifica día a día… Fins quan una vida perduda de palestins i libanesos tindrà el mateix valor que la d’un jueu israeli, o de qualsevol altra part del món?. Aquesta es la clave de la questió, per exigir parar JA, aquesta guerra injusta i el genocidi, que segueix realitzant Netanyahu i el seu exercit assasi!

Tal com explica el reportatge de BeTeVé,  la protesta, que s’ha repetit a diversos punts de la geografia espanyola, vol denunciar el genocidi a Gaza i també reclamar  la fi del comerç d’armes amb Tel-Aviv…

Un any després dels atacs de Hamas, el 7 d’octubre, i pràcticament 12 mesos després de l’inici dels bombardejos d’Israel a Gaza, 4.500 persones —segons dades de la Guàrdia Urbana— s’han sumat a la manifestació a Barcelona en solidaritat amb Palestina i amb el Líban. La protesta, que tenia previst arrencar a les 12 h des la confluència del passeig de Gràcia amb la Diagonal i s’ha repetit a diversos punts de la geografia espanyola, vol denunciar una vegada més el genocidi contra el poble palestí i exigir la fi del comerç d’armes amb Tel-Aviv.

Solidaritat amb el poble libanès

La marxa ha començat a caminar a les 12.45 h, pràcticament tres quarts d’hores després de l’hora prevista. A la consigna habitual de “Gaza, no estàs sola” en aquesta manifestació s’hi ha sumat proclames de suport al Líban, després dels bombardejos dels últims dies d’Israel. Salah Jamal, membre de la Comunitat Palestina de Catalunya, ha denunciat que “ara comencen al Líban una massacre similar” i considera que els països d’Occident no han pres mesures perquè “tenen els mateixos interessos”.

Molts manifestants han lluït banderes i mocadors palestins, i han mostrat pancartes reclamant la llibertat de Palestina…[Continuar llegint a BeTeVé]