Un Festival que va entusiamar al públic que van veure  les obres presentades.

La 5ªedició del Festival Donacrea-Creamujer, va finalitzar el divendres 13 de desembre,  amb la comedia LA FELICIDAD ES UN HÁBITO,  al centre Cívic Besòs-Maresme. La sala estava plena a vessar y tothom va riure molt amb  aquesta comèdia col·lectiva, trepidant, d’un trio familiar especial, en que tots tres volen ser feliços a la seva manera, i estan convençuts de què les segones oportunitats són possibles. Amb Margarita Ponce, Natalie Ravlich, Omar Puga. Un text de la prestigiosa  Laura Freijó, que sap connectar amb les contradiccions i desavinences en què  vivim. Sonia Sobrino, com a directora posa en escena una “història” per afavorir la creativitat del trio protagonista, i la connexió amb el públic .. Mireu Vídeo a Youtube

Otra obra molt interessant va ser   MARTHA GRAHAM,  també al centre  Besòs-Maresme, el dijous 12 de desembre.
Elena Saraswati fa una interpretació magistral i fascinant. Aconsegueix  l’encarnació del personatge de Marta Graham, des de dintre i la mostra en la seva vida  amb les seves contradiccions.  Saraswati “ressuscita” en poc més d’una hora amb la paraula, el moviment i la dansa, a la gran coreògrafa en la seva essència humana i artística  Marta  Graham va ser una dona amb una força i una voluntat de ferro, dedicada fins a la seva mort, només a la dansa i a la creativitat.  L’Actriu: Elena Saraswati  va treballar més de 2 anys, baix la direcció de  Jessica Walker, en el Laboratori d’Arts Escèniques que ella porta a Barcelona. I que després cada actriu li  aporta la seva creativitat i recursos propis per la seva representació  en diversos escenaris, i poder portar a terme una gira per molts llocs.  Tothom queda fascinat per la interpretació, la música i la dansa. “Com deia una espectadora , ” Si Marta hagués pogut veure aquesta obra es quedaria sorpresa, i diria, però si soc jo, de veritat”

Mireu Vídeo a Instagram També podeu veure el Vídeo a Facebook.

Espectacles per donar visibilitat a les dones.
Imma Manresa
i Mercè Espelleta, fundadores i organitzadores del festival, van escollir diverses propostes escèniques amb l’objectiu de visibilitzar temàtiques relacionades amb les dones, però que apel·len i poden interessar a tota la societat. Així les obres seleccionades, enguany ens van  parlar,  per exemple, de la vida de dues dones molt conegudes per diferents motius, així com ofereixen un musical i una comèdia.

Imma Maresa, Elena Saraswata al finalitzar l'obra Martha GrahamL’art escènic que proposa Dona Crea- Crea Mujer és audaç, provocatiu i desafiant, per visibilitzar i denunciar la violència i la discriminació. Al mateix temps que ens convida a sortir de la nostra zona de confort i a veure el món des de diferents perspectives per a entendre altres realitats. En aquesta edició les obres s’han pogut gaudir a dos districtes molt populars de Barcelona, Horta (22 i 29 d novembre) i al Besòs.

-El festival es va iniciar el  divendres 22 de novembre amb: La BOÎTE NOIRE, a l’Ateneu Hortenc. d’Horta.
Va ser un Cabaret molt divetit i participatiu. Quan es va quedar  vídua, Miranda es va fer càrrec del cabaret que  havien aixecat amb molta il·lusió amb el seu marit. Un espectacle de teatre musical, el que destaca la veu en directe, amb Beatriz Martínez, Nur Deluna, Maite Cebrián i Alberto Reina.  El mateix actor, Alberto Reina, dirigeix aquesta representació actoral diversa, en que tots els protagonistes ballen i canten de maravella, tant des del escenari, com entre  les taules de la sala, mentre el públic els mira sorpresos i molt atents al desenvolupament de “l’aventura” del cabaret.
Mireu aquest petit vídeo a Youtube

El divendres 29  de  novembre, es va representar MARIA ANTONIETA , també  a  l’Ateneu Hortenc.
Una encarnació delirant i honesta de la víctima més cèlebre de la Revolució Francesa. Aquesta obra  va tornat a ser escollida pel festival pel l’èxit de públic que va tenir en l’edició anterior al CC Besòs-Maresme. L’actriu Analia Puentes, mostra alt nivell d’Interpretació despullada per dintre i per fora, en  aquesta representació dirigida per Jèssica Walker, amb adaptació lliure de la mateixa actriu. Està basada en el llibret de Stefan Zweig. “Només a la desgràcia se sap de debò qui ets” va dir Maria Antonieta, una dona lliure en una època  turbulenta. Una vida tràgica. Una encarnació delirant i honesta de la víctima més coneguda de Revolució Francesa. Walker presenta un tour de force actoral que segons explica: “travessa amb honestedat i risc les diverses facetes del personatge: l’estrangera, la malbaratadora, la mare, l’actriu, la inadaptada, la dona, l’esposa, l’adolescent, la condemnada…” Mireu vídeo a Youtube.

+INFO PUBLICADA

La IndependentEl Festival Dona Crea finalitza el 13 de desembre.

La felicidad es un hábito, obra de clausura del festival Dona CREA, viernes 13 de dicieembre 2024

*39 y Más. Consultar el artículo en castellano.

*Radio Canal Barcelona-RCE.  La Hora de Rosa.  Dissabte 30Nov 2014. Veure i escoltar a Facebook.

*Ajuntament de Barcelona informa: Festival Dona Crea. Programació.

Programa Radio/ Culturalia . Susana S. Villafañe. Consultar Tu mundo poético.

*Emelda Rosa, programa de Radio RCE la hora de Rosa , en Facebook(Youtube). Entrevista Imma Manresa.

*Catalunya Radio. Entrecaixes. Entrevista a Mercé Espelleta.

* Linia Xarxa, Linia Sant Martí Comunicació XXI. Les artes esceniques tornem...

* Línia Xarxa: Horta.

Mirar Facebook Món Comunicació , i el petit vídeo d’Elisa Teixido a Instagram .

Fotos: Julia L. Tremols, Susana Villafañe.

*Sobre les obres:

Maria Antonieta: https://guia.barcelona.cat/ca/detall/espectacle-maria-antonieta_99400746653.html
Marta Graham: https://guia.barcelona.cat/ca/detall/espectacle-martha-graham_99400747870.html
La felicidad es un hábito: https://guia.barcelona.cat/ca/detall/espectacle-la-felicidad-es-un-habito_99400747877.html