Per què alguns homes odien a les dones?

L’autora de ‘¿Per què alguns homes odien les dones?’ diu que el feminisme “sobreviurà” a l’era de Trump, segons la info d’ACN publicada al Diari de Barcelona:

Vivian Gornik, al Diari de Barcelona

L’escriptora Vivian Gornick ha publicat recentment el recull d’assaigs Per què alguns homes odien les dones? (Taking a long look: Essays on culture, literature and feminism in our time), de la mà de L’Altra Editorial en català, amb traducció de Míriam Cano, i Sexto Piso, en castellà. “Els homes ja no ens odien més del que nosaltres els odiem a ells”, ha manifestat Gornick en una roda de premsa a Madrid. L’autora també s’ha mostrat convençuda que les dones i el feminisme “sobreviuran” al president dels Estats Units, Donald Trump.

En la tria de textos de Per què alguns homes odien les dones?, Gornick explora les vides i la literatura d’escriptors com Philip Roth, Henry Miller o Norman Mailer; d’escriptores com Joan Didion, Paula Fox o Margaret Drabble; l’impacte social del feminisme, i dels grups de preses de consciència feminista, i la importància d’explicar i compartir històries.

Gornick considera que sempre s’ha vist el feminisme com una cosa del passat. “Vam començar als 70 i als 80 la revista Time ja deia que el feminisme era una cosa del passat, mentre que The New York Times deia que el feminisme s’havia acabat i que les dones no volien treballar, sinó tornar a quedar-se a casa. És impossible que això s’acabi”, ha afegit. L’escriptora s’ha mostrat convençuda que “mai” es tornarà a la situació que les dones es vulguin quedar a casa. “Això no tornarà a passar”, ha assegurat. Text original de Pere Francesch. Llegir l’article complet a Diari de Barcelona.

Durant més de cinquanta anys, els assajos de Vivian Gornick, escrits amb la seva percepció il·luminadora i el seu estil precís i directe, han explorat el feminisme i l’escriptura, la literatura i la cultura, la política i l’experiència personal. En aquesta tria de textos escrits al llarg de la seva carrera, Gornick explora amb ull crític i una prosa alhora lúcida i vibrant les vides i la literatura d’escriptors com Philip Roth, Henry Miller o Norman Mailer; d’escriptores com Joan Didion, Paula Fox o Margaret Drabble; l’impacte social del feminisme, i dels grups de preses de consciència feminista, i la importància d’explicar i compartir històries, ja sigui amb les clientes d’una perruqueria de Manhattan o amb els membres del seu grup de lectura, amb qui fa anys que es reuneixen. Però, per sobre de tot, Gornick explora el tema que vertebra tota la seva obra, i la seva manera de viure: que el procés d’autoconeixement, dolorós, és el que ens lliga de debò a la vida, i al món que ens envolta. «Llegir Vivian Gornick és una experiència apassionant, tonificant i provocadora», segons The Boston Sunday Globe.

*INFO

+Diari de Tarragona. Article de ValeriaAznar 
->A vivir que son dos dies: Veure video a Youtube.
->L’altra editorial. Llibre.
->Informatius migdia, a partir del minut 39 aprox., Montse Camps (Som3cat
*`(Fotos Josh Libatique/Windham-Campbell Prizes (ACN)