Dintre dels actes de l’exposició: “Dones Dibuixades”, sis autores d’avui parlaran sobre Núria Pompeia, a Can Fabra (*)

L’acte anirà a càrrec d’Anna Pániker, filla de Núria Pompeia i les autores Marika VilaRaquel Gu , Flavita BananaAna Belén Rivero i Paulapé. En acabar l’acte hi haurà una visita guiada a l’exposició a càrrec de Pepe Gálvez.
Aquesta exposició que es podra visitar fins el 4 de febrer,  vol ser un homenatge de Flavita Banana, Carla Berrocal, Raquel Gu, Susanna Martín, Paulapé i Ana Belén Rivero a Núria Pompeia. A la sala d’Exposicions de la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra. Entrada lliure. [+info]

Dones dibuixades es un diàleg entre l’ahir i l’avui de la dona com a autora i com a subjecte de l’humorisme gràfic. Un diàleg que s’estableix entre l’obra de Núria Pompeia i la visió i la versió d’aquesta per part de sis autores contemporànies: Flavita BananaCarla BerrocalRaquel GuSusanna MartínPaulapé i Ana Belén Rivero. És també un homenatge obligat a la que va ser pionera solitària en l’art de dibuixar la dona, la seva discriminació, i els absurds de la vida en general, amb ulls de dona i mirada crítica. I alhora vol ser testimoni de la renovació i la multiplicació de les seves hereves en aquest camp de la creació gràfica. Un diàleg, en fi, en què les vinyetes es converteixen en miralls que reflecteixen una inquietant síntesi de canvi i continuïtat a la nostra societat.
Projecte i direcció: Pepe Gálvez i Alfons López

(*) Dimarts, 23 de gener, 19h: Acte d’homenatge a Núria Pompeia. Can Fabra ( Sant Andreu)