La 18 edició dura fins al 10 de febrer i gira en torn el concepte de Doble Vida.

Tindrem 10 dies d’actes del Festival Internacional de Novel·la Negra, BCNegra, amb programació de taules rodones,  presentacions a diferentes llocs de la ciutat de Barcelona, i projeccio de pel·lícules . La temàtica d’aquesta edició  és al voltant del concepte de la doble vida. Al certamen participen  grans figures del panorama literari nacional i internacional. En total serán  125 participants, de les que un 35 % són dones, entre elles algunes escriptores molt conegudes,  com a ponents i com a moderadores.  Tindrà lloc una vuitantena d’activitats entre programació oficial i paral·leles.

En aquesta edició la majoria de les activitats es dan a El Molino i al Cine Aribau, lloc en el que es pojesta alguna pel·lícula,   així com La Filmoteca de Catalunya.

Seguint la tradició, el festival recupera un llibre, un autor i un personatge. Són, respectivament, Dr. Jekyll & Mr. Hyde, Leonardo Sciascia, i John Blacksad.

Per segon any, la plataforma de cinema online Filmin col·laborarà amb BCNegra, amb la creació de dues categories dedicades tant al gènere noir com al lema de BCNegra, la figura del “dopplegänger”.

Com diu al cartel del festival: “Tothom té una dimensió oculta, a més de la que es trasllueix en la relació ambels altres. Videsalternatives, personalitats escindides, criminals que no ho semblen i bones persones dominades pel seu doppelgänger, el sòsia malvat que camina amb cadascun de nosaltres, circulen enguany per les taules rodones i les xerrades de BCNegra. Veniu, sols o amb el vostre doble, a escoltar el que us han d’explicar una tria de grans autors i autores de novel·la negra”.

Entre les actiivtats paral·leles destaquem la Ruta per Barcelona: “La Barcelona de La fada negra”, que porta Xavier Theros, el 9 i 10 de febrer, a les 17.00 h. Ruta per Ciutat Vella que organitza: Biblioteques de Barcelona (*)

Consulteu +info a BCNEGRA.
(*) Les rutes són gratuïtes, però és imprescindible inscriure-s’hi (consulteu el web).