Dues dones mezzosoprans, un baríton i una pianista en concert per anunciar el Nadal.

El 14 de desembre a les 19.30 , Casa Rusia a Barcelona ha programat un concert festiu a la Sala Blanca de la Fundació Cultural “RD a Barcelona”, on la mezzosoprano Vitalia Makarenko i Alexandra Gladysheva i el baríton Oleg Alexandrov interpretaran àries de les mundialment famoses òperes de Mozart, Schubert, Bizet i Sen-*Sansa. La part de piano estarà a càrrec d’Elena Kolesnikova . No us ho perdeu!. Us hi esperen brillants improvisacions, sorpreses musicals i un bufet festiu!

La mezzosoprano Vitalia Makarenko es va graduar en la Facultat Acadèmica de Música del Conservatori Estatal de Moscou. Tchaikovsky (2011) i el Conservatori Estatal de Sant Petersburg. Rimsky-Korsakov (2016). Llorejada i diplomada en concursos internacionals i projectes televisius, ha actuat repetidament en prestigiosos llocs musicals de Rússia, Europa, Àsia i els Estats Units. Ha participat en nombroses classes magistrals al voltant del món, incloent-hi cant amb Montserrat Caballé. En 2023 va realitzar, juntament amb La CaixaBank i Fundació Futura, una sèrie de concerts benèfics en solitari a Catalunya. El repertori de Vitalia inclou àries d’òpera i romanços, àries de musicals, música antiga, jazz i moderna. [+info]

En 2018, Alexandra Gladysheva es va graduar en GITIS amb un títol en cant d’òpera, on va estudiar amb les artistes d’honor de Rússia Natalia Pustova i Alla Belousova. En 2022 finalitza el màster a l’Escola Superior de Música de Catalunya ESMUC, amb especialitat en cant líric, classe de la mezzosoprano Mireia Pinto. Llorejat del concurs internacional de cant d’òpera “Germans Pla. Ciutat de Balaguer” (2021) i “Gran Concurs d’Art” (2022) Alexandra Gladysheva va actuar en les principals sales musicals de Rússia i Europa. En 2021, la cantant va interpretar el paper principal de Costanzi en l’òpera “Els dos geperuts” de Marcos Portugal en el gran vestíbul del Teatre Liceu i en el teatre musical de la ciutat de Sarria, així com el paper de l’esposa en Òpera “El pobre mariner” de Darius Milhaud en el MUHBA Oliva Artés (Barcelona). Va participar en classes magistrals de Mariella Devia i Josep Bros. Actualment, continua els seus estudis en l’Acadèmia Internacional de Canto d’Òpera de Praga en un curs amb la solista del Teatre Mariinsky i l’Òpera Metropolitana Marina Shaguch.

El propietari d’un baríton vellutat i successor de la dinastia musical Alexandrov, Oleg Alexandrov , es va graduar en el Conservatori M. I. Glinka en la classe de cant i en l’Acadèmia Russa de Música de Gnessin en la classe de guitarra. Avui dia, el repertori d’Oleg Alexandrov inclou música barroca, cançons populars russes, romanços i àries d’òpera de compositors russos i estrangers. A més de les activitats de concert, Alexandrov participa activament en esdeveniments benèfics, és membre del jurat en diversos concursos vocals i també dirigeix la sucursal de Moscou de l’estudi vocal “Canta” (Moscou-Salzburg), que s’especialitza en l’ensenyament del bel canto i la música clàssica vienesa. Escola vocal.

Elena Kolesnikova es va graduar en el Conservatori Estatal de Sant Petersburg. N.A. Rimsky-Korsakov en piano, on va treballar durant gairebé deu anys fins a l’any 2000 com a acompanyant. Des de 2001 col·labora amb el Conservatori del Liceu com a acompanyant, i des de 2008 també com a professor de piano. Coordinador del festival Nit’s d’Opera (Eivissa). Corresponsal de la revista Òpera Actual. Ha actuat en sales tan famoses com el Palau de la Música Catalana (Barcelona), la Filharmònica Acadèmica de Sant Petersburg que porta el nom de D. Sr. Xostakóvitx, el Concertgebouw (Amsterdam), el Teatre Liceu (Barcelona), etc. Després del concert, tots els convidats gaudiran d’un bufet festiu. [+info]

El concert comença a les 19.30 hores. Millor reservar o arribar  15 minuts abans de l’inici. El concert costa 15 euros. I cal inscriure’s abans AQUÍ.
+info al 605 82 82 10
Després del concert, tots els convidats gaudiran d’un bufet festiu.

Casa Rusia: Carrer de Josep Anselm Clavé, 31