“Descabelladas 2018” inicia taller a l’espai 210

El nou taller es va iniciar al casal del carrer Padilla, aquest dilluns 26 amb un grup de dones interessades.(*)

El grup promotor de Descabelladas comenten que “Estem molt contentes perquè és un espai acollidor, molt cèntric i ben comunicat i perquè aportem el nostre granet de sorra a la línia d’acció del Casal, sobre tot dedicat a les dones i ens fa  sentim com a casa”. I  Ara demanen que més dones s’apuntin “a l’experiència de durant gairebé quatre mesos de treball personal, d’interpretació, expressió corporal, moviment i creativitat, per arribar a un espectacle col.lectiu, i que es pugui representar aquí, però també enlloc”. El projecte de “Dones, salut i teatre”, ja entra en la seva tercera temporada. Es va iniciar com un projecte pilot terapèutic amb dones que haviem pasat un càncer de mama, i s’ha convertir en alguna cosa més. Encara esteu a temps de poder apuntar-se ales tallers dels dilluns a la tarde. I veureu, com aquest será el dia més divertit de la setmana.

A la trobada van assistir algunes Descabelladas veteranes, que ara han format el Club Descabellat; algunes participants dels tallers de l‘any passat que volen continuar i sis persones noves que començaran el nou taller el dilluns 12 de març- Durant la xerrada vam poder comentar cadascuna la seva experiència i els seus desitjos i dubtes. La majoria ja coneixia el Projecte, i el seu tarannà perquè havien vist alguna presentació teatral que les havia “enamorat” segons van dir.

Les antigues alumnes van donar testimoni de l’experiència engrescadora que ha suposat per elles estar en Descabelladas i van animar a les noves a provar-ho i a no deixar passar l’oportunitat d’aquest “regal”.

Tothom valorava molt el procés d’aprenentatge, de joc, de relació grupal- En les circumstàncies de fragilitat com és la malaltia, fer pinya és molt important! “ Després quan fer la  representació, i van  compartir amb un públic tot allà que hem anat creant durant les sessions, no ho podiem creure. Per a algunes és un motiu  de neguit i de nervis, però totes van reconèixer que després quan trepitgen escenari, l’emoció i l’alegria és fortíssima.

Les “profes”, Isabel Díaz, Alicia Martel i Teresa Urroz, van explicar la dinàmica de les sessions, on el més important es deixar-se portar pel joc i l’escolta. Els anomenen tallers de desdramatització perquè l’objectiu fonamental és fer-nos conscient de les nostres limitacions i  i començar a jugar amb elles.