Les persones assistents a aquesta actuació única del Cor gBé (Voces de Benin) a Barcelona,  és van emocionar. 

La Fundació  Juntos por la Vida,  que porta endavant  el Cor de nens i nenes de Benín (Veus per Benín) i amb la col·laboració de la Fundación benéfica Casa de Rusia en Barcelona, van oferir l’únic un concert, el dijous 12 de juliol, a la sala d’actes de Casa Rusia. El cor va interpretar unas 7 cançons de gospel i tradicionals del seu país,oferint unes veus, solistes i corals, acompanyat de coreografies, que van a entusiasmar al públic assistent que omplia la Sala d’actes. (*)

La fundació porta molts anys de treball amb nens i nenes, per als que que han construit una escola i han posat en marxa un programa d’intercanvi cultural amb una gira d’un mes de concerts per tot el pais. “Juntos per la Vida”,  amb seu a Valencia está donant a la infància una educació musical en un entorn en el qual aconseguir-la d’una altra manera és simplement impossible (per ajudar a les seves famílies en un país on el nivell de vida mitjana està per sota del llindar de la pobresa, els nens comencen a treballar als 8-9 anys, i l’educació no solament pren molt temps, però també és bastant cara). El seu és un projecte  de cooperació de futur destinat a donar  formació de joves talents i a la creació d’unes condicions de vida acceptables. A més de classes de música diverses vegades a la setmana, la Fundació  dóna als nens l’oportunitat d’aprendre espanyol, aprendre a ballar i tocar els instruments de percussió, així com els introdueix a tals conceptes humanistes com la solidaritat, la justícia i la importància de la coexistència pacífica. I, per descomptat, infon amor per l’art! (Mireu el vídeo que han publicat a Facebook.

Al finalitzar el concert, habien uns sobres a les cadires, en que cada assistent posaba el diners que li semblava be.  Les organitzadores  -totes elles voluntàries -van explicar que necessitaven suport económic per a la gira per Espanya, d’aquest estiu. I per supossat a través de la Web de la Fundació es pot ajudar en aquest projecte.

(*) La Fundación Benéfica  Casa Rusia fa moltes activitats. i  hi es al carrer Anselm Clavé 31 . Barcelona.