Cicle de música durant 4 diumenges a la tarda, per reivindicar les dones i el flamenc.
CompaSñeras s’inicia el diumenge 4 de maig i acaba el diumenge 8 de juny i tindrà lloc a l’escenari de la Bodega Sagrades Tannines, al Passatge Simó 20 (Al darrera de la Sagrada Familia).
A l’estrena Las Opinólogas, ens mostraran la seva música i humor. Elles creuen fermament en el poder transformador de la música, per això li donen molta importància al contingut del seu missatge. La seva música és una mescla de temes propis amb caràcter urbà i adaptacions de clàssics del flamenc i la cobla, acostant així al seu públic a la riquesa cultural del passat, però amb un esperit progressista i que convidi al canvi personal i social. Per a això se serveixen de l’humor com una de les seves eines principals, creant un ambient de diversió i proximitat amb el públic. CompáSñeras reivindica el paper actiu de la dona en el flamenc a través de concerts i converses íntimes.
“A més de gaudir de música de qualitat, volem que el públic pugui acostar-se a les artistes, conèixer-les de prop perquè són creadores de projectes culturals, productores, directores artístiques, explica Nuria Martorell, periodista musical i co-organitzadora del cicle que obrirà l’esdeveniment i entrevistarà les artistes- a més volem comptar amb el suport d’expertes i professionals de la indústria musical per a introduir cada concert i crear un ambient íntim i pròxim”
Aquest nou cicle de concerts i xerrades posa al centre les dones del món del flamenc, no només com a intèrprets sinó també com a productores, investigadores, activistes i creadores, i és una iniciativa d’Extramoenia.org , una agència creativa nascuda a Barcelona amb experiència en la música, en la tecnologia i amb projecció internacional, que lideren Grazia Carlone i Silvia Vecchini, que volen crear un espai segur i transformador dins la indústria musical. “El projecte vol trencar amb una visió limitada i estereotipada del flamenc per tornar-li la seva essència popular i diversa. L’objectiu és oferir una experiència cultural propera, oberta i reflexiva, on la música i la conversa es donen la mà per donar veu a trajectòries artístiques sovint invisibilitzades”. explica Carlone.
Si consulteu la informació del Cicle, veureu que el diumenge 11, la protagonista és Cristina López, artista polifacètica que combina la pedagogia (ESMUC, Taller de Músics) amb el cante, la composició, la producció musical i la investigació en projectes sobre flamenc i noves tecnologíes (departament MTG, Pompeu Fabra). Directora musical i intérpret en el projecte Barcelona Mestissa (Festival Grec). El diumenge 25, participaran Isabelle Laudenbach, Aina Núñez i Anna Colom amb una proposta conjunta. Una guitarrista, una bailaora i una cantaora, tres rostres diferents i complementaris que presentaran un repertori tradicional barrejat amb la música d’arrel. I per a finalitzar el cicle, el diumenge 8 de juny l’artista Laura Marchal, i el seu trio presentaran el seu últim treball ‘La semilla del Encanto’. Ella és una cantaora amb una veu profunda, dolça i amb molts matisos, que desborda sentiment i recupera el saber del cante antic sense deixar de ser una artista del nostre temps.
Per limitacions d’aforament millor reservar entrades a Entradium