A prop de 130 milions de nenes i dones al món han patit aquesta pràctica.
Barcelona ha acollit, el 18 i 19 d’octubre, el II Fòrum Internacional Catalunya ‘Les veus de les dones africanes contra la mutilació genital femenina’. S’estima que prop de 130 milions de nenes i dones al món han patit aquesta pràctica, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i UNICEF. A l’Estat espanyol unes 15.562 nenes entre fins els 14 anys estan en risc de patir mutilació genital.
La trobada internacional, organitzada per l’Associació Humanitària Contra l’Ablació de les Dones Africanes (AHCAMA) i la Fundació Guné, ha servit per buscar estratègies i aliances internacionals per erradicar la mutilació genital femenina.”La Mutilació Genital Femenina és una de les violacions dels drets humans més flagrant que té grans efectes nocius per a tota la vida en la salut física i mental de dones i nenes. Segons el Secretari General de les Nacions Unides, en 2024, unes 4,4 milions de nenes correran el risc de sofrir aquest horrible acte de violència de gènere. Necessitem mesures decisives per a combatre les normes socials, econòmiques i polítiques que perpetuen la discriminació contra les dones i les nenes, limiten la seva participació i iniciativa i restringeixen el seu accés a l’educació i l’ocupació.
Entre altres aspectes, en el Fòrum s’ha destacat la importància de l’atenció mèdica física i psicosocial, la cooperació internacional i el lideratge comunitari. A més, s’han promogut aliances globals i enfocaments efectius per eliminar aquesta pràctica, fent èmfasi en el paper fonamental de les veus de les dones africanes en aquest moviment transformador.
“Juntes podem salvar les dones”, ha assenyalat Aissatou Diallo, presidenta d’AHCAMA, qui ha recordat que sovint, la mutilació genital femenina es perpetra dins de normes socials i culturals, “que consideren la castedat, la puresa i la decència com a valors fonamentals associats amb la feminitat”. En algunes zones, ha destacat Diallo, la pràctica també està influenciada “p
er creences errònies com que és necessari preservar l’honor familiar, assegurar el matrimoni de les nenes o controlar el seu comportament sexual”. Seguir llegint a Social Cat][Foto de PortadaAissatou Diallo, presidenta d’AHCAMA i Anna Alié, representant de la Fundació Guné, entitats organitzadores del II Fòrum
+INFO I FOTOS
->AHCAMA: Foro Social contra al mutilación Femenina
->Laindependent. Entrevista a Aissatou Diallo.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]