Neix la primera capsa regal d’experiències turítiques  per a persones amb dificultats de mobilitat.

Passejar entre vinyes o tirar-se en parapent són dues experiències que, d’entrada, semblen inviables per algú amb cadira de rodes, però no sempre és així. Hi ha llocs on sí que s’ofereix aquesta opció. És el cas del celler Collbaix: tots els seus vins estan etiquetats amb braille i tenen les instal·lacions adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

L’empresa Fent País,  situada en el Bagès, vol treure la primera capsa regal d’experiències per a persones amb discapacitat,  a mitjan desembre i inclourà una setantena de propostes adaptades, en fer visites turístiques guiades.   El seu lema és que: “El turisme ha de ser per a tothom” (*)

El  celler Collbaix és una de la setantena d’experiències que s’inclouen en la nova capsa regal que Fent País llança al mercat. Es tracta de la primera capsa on totes les ofertes que s’inclouen són de turisme accessible, és a dir, adaptades a les persones amb algun tipus de discapacitat física o sensorial. “El turisme ha de ser per a tothom”, explica Sory Campaña, coordinadora del projecte.

“Som consumidors de cultura igual que qualsevol altre i tenim tot el dret a sortir de casa”. Pedro Zerpa, paraplègic, celebra la nova oferta de Fent País, una capsa regal pensada perquè les seves propostes siguin accessibles a tothom, independentment de si es té o no algun tipus de discapacitat física o sensorial. “Volem que sigui una caixa per a tothom, en igualtat de condicions”, defensa la coordinadora del projecte, Sory Campaña.

El responsable del celler Collbaix del Bages, Josep Maria Claret, explica que tota la seva oferta en enoturisme està adaptada a les persones amb discapacitat. “Ho vam tenir clar des del principi, tots hem de tenir els mateixos drets”, afegeix. Les visites que ofereixen inclouen una ruta per les vinyes, l’entrada al celler i un tast de vins. [Continuar llegint a Social Cat]

(*) Mireu les condicions de la caixa a Fent País.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]