Bombo Ndir i Aissa Diallo activistes feministes d’origen migrat: “aportem una llarga experiència feminista al nostre país”

bombo i aissa

Bombo Ndir presidenta de l’Associació de Dones Inmigrants Subsaharianes (ADIS) i a més presidenta de la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament i Aissa Diallo, activista també de la Xarxa, i presidenta de l’Associació Humanitària Contra l’Ablació de la Dona Africana, reivindiquen un feminisme divers i antiracista.

“Som les dones migrades les que hem estat al centre del debat intern del moviment feminista a Espanya aquests dies, perquè algunes de les nostres companyes d’Afrofémines a Madrid van fer evident que encara falta superar les pràctiques racistes i etnocèntriques al moviment feminista blanc. Creiem que és positiu fer visibles les lluites i evidenciar les opressions, fins i tot les que és donen dins dels feminismes perquè ens fa créixer com activistes i també creiem que a Catalunya, per exemple, estem assolin generar aliances entre les feministes locals i les feministes migrades. Amb moltes ens considerem germanes de lluites i això es molt valuós”, expressa Bombo Ndir. [Continuar llegint a La Independent]

(*) Bombo Ndir tambè va participar en una xerrada i taller realitzat el diumenge 11 de març a Can Ricart, dintre dels actes del 8 de març, organitzats pel Consell de les Dones de Sant Martí (+info)