Es pot col·laborar i anar a viatge des del  11 al 16  d’octubre.

La Pantalla del Desert tornarà a il·luminar les dunes del desert. La XVII edició de FiSahara arrencarà en el campament de població refugiada de Ausserd el pròxim 11 d’octubre, prolongant-se fins al 16 del mateix mes. En un moment en el qual el Govern espanyol ha donat un gir copernicà a la seva política exterior, alineant-se amb la proposta d’autonomia del Marroc sobre el Sàhara Occidental -i enfrontant-se amb això al Dret Internacional, l’ONU i a Unió Europea, entre altres-, FiSahara impulsa enguany el lema #Descolonitzem!

Tota la programació de projeccions, taules rodones, concerts i altres activitats culturals de FiSahara giraran al voltant d’aquest crit a favor de l’autodeterminació del poble sahrauí. La pel·lícula encarregada d’obrir el festival serà Wanibik, el poble que viuen enfront de la seva terra, del director algerià Rabah Slimani, que serà l’encarregat de presentar el llargmetratge.

Rodada en hassanía, aquesta cinta narra la història d’un grup d’estudiants de l’Escola de Formació Audiovisual Abidin Kaid Saleh que decideix rodar la seva pel·lícula de graduació prenent el Muro de la Vergonya com a fil conductor. Tal com es veu en la cinta, aquest mur desplegat pel Marroc al llarg de més de 2.700 quilòmetres i sembrat amb més de set milions de mines antipersones s’ha convertit en el front de la guerra que Mohamed VI va reprendre al novembre de 2020. [+info]

Wanibik marcarà l’inici d’una setmana de cinema i drets humans repleta de sorpreses.

*Recordeu que la sortida és l’11 i el retorn el 16 octubre de 2022 en un vol charter Madrid-Tinduf-Madrid.
*El preu d’inscripció és de 750€. Inclou vol charter, visat col·lectiu, desplaçaments en els campaments i activitats del Festival.
*El visat és col·lectiu, és molt important que totes les dades del passaport siguin correctes, i que la data de caducitat sigui superior a 6 mesos. És a dir, que no caduqui abans del 16 d’abril 2023. L’allojament és amb families saharauis. podeu demanar [+info escrivint al mail: contacto@festivalsahara.org]
El viatge s’organitza des de Madrid, i  per a poder assistir al Festival cal omplir el següent formulari.