La presidenta Flor Andino,  va signar el dimecres 13 de març, el xec de donació en la seu del mateix hospital.

Casa Equador vol donar suport a el programa de Gestió Emocional que porta endavant el Servei de malalties neurocutáneas de l’Hospital, que es desenvolupa al nostre país,  i també en 5 països llatinoamericans. “Crec que aquesta és la primera i la millor col·laboració -que podem fer – explica en Flor Andino, en la taula de presentació del projecte que va haver-hi abans de la signatura-  Hi ha moltes famílies equatorianes afectades, en les quals  els seus fills i filles estan afectats per patologias cutaneas que els impedeixen desenvolupar una vida normal. Volem fer el que puguem per a ajudar-los”.

Les malalties genètiques neurocutáneas són  patologies que es desenvolupen en alguns nens, nenes i joves, i tenen conseqüències en el seu desenvolupament neurològic i cognoscitiu, i també en la seva vida quotidiana i relacions socials. Des de fa molts anys s’investiguen aquestes patologias, i l’equip mèdic ha comprovat que, el treball amb les emocions ajuda en la seva millora, i facilita que les persones afectades puguin desenvolupar una vida satisfactòria i més integrada en el seu entorn. Amb aquest projecte de Gestió Emocional es redueixen els símptomes i es regulen les emocions millorant l’atenció i s’aconsegueix disminuir l’ansietat i l’estrès dels pacients i de les seves famílies.

Aquest programa actualment arriba a 56, nens, nenes i jovenes de 5 a 19 anys. La Granja Ability Center és l’encarregada de desenvolupar el projecte educatiu- terapèutic   en les seves instal·lacions de santa María de Palautordera.  “Amb el Mètode La Granja -explica Cristina Gutierrez, coordinadora, experta en Gestió Emocional, els resultats positivus  s’ha demostrat científicament pel GROP de la Universitat de Barcelona, en estreta col·laboració amb l’equip mèdic de l’hospital SJD: “Treballem amb activitats vivencials,  en plena naturalesa,  amb cavalls de domatge natural,  animals de granja i activitats d’aventura , tot això dissenyat específicament per a entrenar,  educar i formar les habilitats socials i personals dels pacients”

En la signatura van estar presents els doctors Héctor Salvador i Federico Ramos, que porten endavant el programa, Emma Perrier, responsable de l’Obra Social Infància, María del Carmen Chicaiza, cònsol de l’Equador a Barcelona, i Cristina Gutiérrez, directora de la Granja.

A més d’aquesta donació, Flor Andí, anunci que Casa Equador té previst portar endavant una sèrie d’activitats per a continuar ajudant aquest projecte amb continuïtat.