A la Jornada sobre el Manifest: “Les periodistes parem”, que va tenir lloc el dilluns passat 11 de juny, al Col·legi de Periodistes, es va decidir vies d’acció comuna.
L’acte va ser convocat per la Xarxa Internacional Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XIDPICCAT) i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, i va ser una sessió de treball entre periodistes de distintes procedències juntament amb les impulsores del Manifest del 8 de Març de Madrid i a Barcelona per posar en comú les accions que es van portar a terme però amb la voluntat de projectar-nos de cara el futur. Reproduïnt part de la crónica que es va publicar a La Independent.
Van prendre part a la sessió de treball i per part de les impulsores del Manifest a Madrid, Magda Bandera, i Núria Segura i Núria Cornet per part de les signants de Barcelona; Mavi Carrasco, presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC); Zuliana Lainez, presidenta de la Federación de Periodistas de América Latina y el Caribe (FEPALC-FIP); Laia Serra, responsable d’Igualtat del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC); Alba García, responsable de Dones, Diversitat i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya; Montserrat Ros, Portaveu Organització i Comunicació del mateix sindicat; Eva Gajardo, responsable d’Igualtat de la UGT de Catalunya i Montserrat Boix i Albert Toda, periodistes de TVE i membres del sindicat.Van participar representants de la XIDPIC.CAT, Alícia Oliver, Montserrat Minobis, Drina Ergueta, Pilar Remírez, Lidia Vilalta i Julia López (Associació Món Comunicacío).
Els noms i la representativitat de cadascuna de les assistents ja dona pistes sobre l’eix pel qual va girar la temàtica de la sessió de treball curta però densa tant en participació com en continguts.
Consultar les propostes de treball i d’acció a l’article sobre la Jornada publicat a La Independent.
D’aquest article cal destacar també el suport internacional a la problemàtica de les dones periodistes a través de les Xarxes. Es va estar molt d’acord en la necessitat d’enfortir l’associacionisme de les dones periodistes ja que “la repercussió obtinguda després del 8M ens obliga a fer-ho”, es va comentar. “I sobretot tenint en compte la ressonància internacional que va tenir”, com va explicar la companya peruana Zuliana Lainez de (FEPALC_FIP) on justament aquell dia feien al Perú una trobada internacional de ciberassetjament, una de les noves qüestions que estem vivint aquests últims temps i que a Amèrica Llatina ha arribat a uns graus d’excepcionalitat, juntament amb el feminicidi imparable de dones periodistes. Mireu un petit vídeo de la seva intervenció.
(*) Mireu info anterior sobre la Jornada de treball “Les periodistes parem”, a “Las periodistas Paramos“. I l’ article publicat per Carme Freixa a Catalunya Press