L’exposició que trenca els estereotips de l’esport femení.
El Palau Robert acull aquesta mostra interactiva que repta als visitants a batre els rècords d’algunes esportistes d’elit, Es pot visitar al Palau Robert fins el 25 de setembre
Jugo com una nena! és una experiència expositiva sobre l’esport femení que combina divulgació i diversió. És una proposta impulsada per la Generalitat de Catalunya i comissariada per la periodista esportiva Laia Tudel. L’exposició romandrà oberta l’estiu de 2023, adreçada a la franja d’edat d’entre 6 i 14 anys especialment. Està pensada per a ser visitada en família o en grup.
Un missatge de benvinguda molt adient
“Al pati de l’escola, al carrer, a la plaça, a casa, al camp, a la pista…Juga com una nena, sempre! Perquè jugar com una nena és ser valenta com la Laia Sanz, decidida com l’Alèxia Putellas, hàbil com l’Aina Florenza.
Alguna vegada t’han dit o has dit “Jugues com una nena” com si fos un missatge negatiu? En aquesta exposició descobriràs que jugant com una nena pots arribar a ser la millor del món, pots guanyar moltes medalles i, el més important, passar-t’ho bé amb el que més t’agrada.
Avança, descobreix les grans esportistes que tenim a Catalunya, lluitadores que amb molt d’esforç han superat els obstacles i s’han convertit en les millors del món. Si t’agrada l’esport, practica’l, mira’l, parla’n. I ara, vols jugar com una nena?”[+info]
Així, la mostra, que ha estat impulsada per la Generalitat i comissariada per la periodista esportiva Laia Tudel, vol reivindicar figures de grans esportistes catalanes com la futbolista Alèxia Putellas, la jugadora d’hoquei patins, Aina Florenza, o la pilot de trial Laia Sanz, entre moltes altres.
A partir de diferents àmbits en els quals està dividida l’exposició, es vol descobrir aquestes grans esportistes que amb molt d’esforç han superat tots els obstacles per convertir-se en les millors en la seva disciplina. Obstacles que parteixen de la desigualtat de gènere, com els insults als quals estan acostumades, l’insuficient suport mediàtic i econòmic, la falta de referents, o la invisibilitat. La mostra en recull aquesta realitat a través d’exemples de les pròpies esportistes, o dades que ho evidencien.
D’altra banda, la mostra vol ajudar a fer que les nenes no deixin de fer esport i apoderar-les per ser jugadores professionals si elles ho trien. “Jugant com una nena pots arribar a ser la millor del món, pots guanyar moltes medalles i, el més important, passar-t’ho bé amb el que més t’agrada”, insisteix l’organització de la mostra.
L’exposició, que es pot visitar de forma gratuïta, està dividida en quatre àmbits: un primer en el qual es plantegen preguntes que els visitants han de resoldre a través de diferents gràfiques instal·lades; una segona sala que està dissenyada com una cursa d’obstacles, amb barreres, que representen els insults i estereotips que han de sentir les dones esportistes; la diferència salarial que afronten; o la diferent repercussió que tenen als mitjans de comunicació.[Continuar llegint a Social.cat]
L’exposició la vainaugurar la consellera Vilagrà, el 7 de juliol. [Mireu foto i +info][/fusion_text]