Fins el 1 de juny cantans i grups veterans seran els protagonistes dels concerts.

El Barnasants 2025, el festival de cançó d’autor, se celebrarà coincideix amb el 50 aniversari de la mort, al llit, del dictador Franco. El cartell ho diu molt clar: “El gos la va dinyar, però la ràbia es va quedar” Pere Camps, remarca que aquest d’autor, per excel·lència. I remarca la rellevància que te el gènere actualment, ja que esdevé una peça “fonamental” per tenir una mirada “crítica” cap al món. Així, Camps insisteix en el fet que més enllà del sentit artístic compleix una funció “social i política”. “Els cantautors i cantautores canten a la humanitat”. I acaba comentant:“ Crec que estan molt bé les vivències personals, però m’interessen més les col·lectives perquè són les que ens fan avançar”.

En el cartell d’aquesta edició hi destaquen músics com Pi de la Serra, Ven’nus, Elèctrica Dharma, Cesk Freixas, Maria del Mar Bonet i Marina Rosell, entre d’altres. Cal destacar que entre els 88 concerts programats a Barcelona, i altres llocs de Catalunya, 39 ho protagonitzen dones, entre les que destaquem: Rosa Zaragoza, Anna Roig , Nevoa, Martirio, les Kol.lontai, Gema Humet; Mariola Membrives, Magalí Saré , Namina, Ivette Nadal i Montse Castellà.

Quatre mesos carregats de concerts en diversos llocs

D’altra banda, el cicle esdevé també un lloc on els creadors poden presentar els seus treballs. “S’impulsen les noves generacions i es generen espais d’expressió i professionalització adaptats a les noves veus, però també als artistes consagrats”, insisteix Camps, “mirem que la cultura impregni i programi tot allò que es crea, perquè tothom tingui accés a poder-ho sentir i veure”. Així, recordant que el festival no es basa “en afluències”, el director calcula que en les edicions anteriors van passar pel cicle entre 8.000 i 15.000 persones.

La programació d’enguany reconeixerà els grans noms del gènere, ja des d’un inici amb el concert de Pi de la Serra. També hi seran presents Maria del Mar Bonet, que farà el primer recital de celebració dels 50 anys de l’Olímpia; Joan Isaac, que juntament amb la Carme Sansa estrenarà el seu nou treball, o la Marina Rossell, en l’any que celebra els seus 50 escenaris. Tampoc hi faltaran els temes de Raimon, Ovidi Montllor, Pau Riba i Jaume Sisa o Guillem d’Efak, interpretats per Vercel, Va d’Ovidi, Ivette Nadal o Marcel Pich. D’altra banda, un dels grans moments serà el de rebre als escenaris artistes com Albert Pla, Javier Ruibal o Lluís Pastor, presents a la primera edició que es va fer del cicle i que encara estan en actiu.
D’altra banda, el cicle esdevé també un lloc on els creadors poden presentar els seus treballs. “S’impulsen les noves generacions i es generen espais d’expressió i professionalització adaptats a les noves veus, però també als artistes consagrats”, insisteix Camps, “mirem que la cultura impregni i programi tot allò que es crea, perquè tothom tingui accés a poder-ho sentir i veure”. Així, recordant que el festival no es basa “en afluències”, el director calcula que en les edicions anteriors van passar pel cicle entre 8.000 i 15.000 persones. Consultar: https://barnasants.com/programacio/

 

Tradicionarius i Barnasants comparten alguns concerts

De la seva banda, el Festival Tradicionarius 2025, es va iniciar el 10 de gener i durà fins l’1 d’abril. Comparteix alguns concerts amb Barnasants, com, per exemple,  el de La Figueral de Rusó Sala, el 8 de març, o el de la Maria, del 21 de març. La nova edició dura tres mesos plens de propostes per viure l’arrel, la fusió i la tradició. A més s’han programat més de 50 activitats amb desenes de grups i artistes amb la música folk i la tradició de rerefons. Al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), la casa de la música tradicional. Travessia de Sant Antoni, 6-8. La majoria dels concerts són a les 20,30h.  En aquest enllaç podeu consultar tota la programació. http://www.tradicionarius.cat/ca/programacio

 

 

 


*17 de gener: 3a Nit de Sant Antoni. La vetllada literària I L’arannà I Foguerons 2025
*18 de gener: 20.30 h. Joana Dark I Circuit Folc.
*19 de gener: 19 h. Espectacle Jo cantar prou cantaria.
*24 de gener: Nit de concert i ball de bot. 31 de gener: 20.30 h. Arturo Gaya canta a Abu Bakr al-Turtuxí.
*6 de febrer:. Eleni Pertselaki i Anatoliko Karavani.
*7 de febrer: 20.15 h. Tradicionàrius a Santa Eulàlia. Plaça de Sant Jaume
*11 de febrer: 20 h. Roger Mas & Cobla Sant Jordi. Palau de la Música (Junt a Barnasants)
*14 de febrer:. El Trib Reial.
*21 de febrer:. La Baula. Al CAT
*28 de febrer:. Groovin’CAT i Coi els Montgrons.
*1 de març:. Mediterranean Clash Party amb Cafè d’Alger i Soumeya.
* 8 de març:. La Figueral de Rusó Sala.
*16 de març: 19 h. L’èxode d’un poble amb Miquel Bennàssar i Manu Sabaté.
*20 de març:. Driessen & Reischman Mediterranan Ensemble.
*27 de març: h. Oriol Marès & Talal Fayad Quartet.
*28 de març:. Lo Barber & Claudio Gabriel Sanna.
*3 d’abril: 19.30 h. Suonno d’Ajere + Sangennarobar i Andrea Siena + Sergio Grispello.
* 4 d’abril.. Concert Ra di Spina i Maria Mazzotta.
* 11 d’abril: 22 h. Trèvol. Concert final també al CAT