L’escriptora Maria Rosa Nogué explica com elles tambè són expertes en escenografia sangrienta.

Nogué ens parla de les escriptores clasiques, així com de les noves dames del crim. Agatha Christie, Patricia Highsmith, Ruth Rendell, Mary Higgins Clark, Donna Leon…Les dames del crim, principalment d’expressió anglesa, s’arrengleren sense dificultat en la nostra memòria lectora.
La majoria són creadores de personatges masculins (amb l’honrosa excepció de Mrs. Marple): dels mítics Hercules Poirot i Mr. Ripley al més modern inspector Brunetti, i d’altres.
En la ficció audiovisual, la Jessica Fletcher de “S’ha escrit un crim” obre un espai a la protagonista femenina de mitjana edat, sempre sagaç, sempre amb els seus models clàssics i ben conjuntats, i sempre allà on es produeix el crim…fins al punt que les males llengües sospiten que no hi tingui res a veure, això d’una banda, i de l’altra fa una mica de malícia veure com respon al prototipus d’escriptora que va de presentació en presentació, sense que mai no s’hagi de passar les hores corresponents clavada a la cadira, escrivint i reescrivint. [Seguir lleguint a La Independent]