Andrea Motis i Sílvia Pérez Cruz, ofereixen els seus nous treballs.

Barcelona, 25Gener2021.  Per Mari Loly VM. El Festival de Jazz de Barcelona, després d’un any de pandèmia vol oferir la millor programació possible, tenint en compte que no s’ha pogut convidar  a tots els artistes internacionals que volia programar, però  la programació és d’alt nivel, i cal seguirla día  dia, i no perdre’s actuacions tan esperades com la de Miguel Poveda, el dimecres 17 de febrer al Palau de la Música.

Cal destacar que les dones -com a cada edició- tenen un papel protagonista. En aquesta ocasió Andrea Motis i Sílvia Pérez Cruz han sigut les escollides. La tercera és Estrella Morente, però el seu concert s’ha aplaçat fins al 12 de novembre. [Consultar programació]

Durant tota la pandèmia, la cultura ha estat afectada i ha estat obligada a adaptar-se a les noves mesures. Un exemple és aquest festival  que va néixer el 1966 en mans de l’empresari Joan Roselló. Se celebra cada any a la ciutat comtal, i és festival és una referència a escala mundial en el gènere del jazz i un esdeveniment que ofereix un conjunt d’activitats atraients, com per exemple concerts gratuïts, classes magistrals a càrrec de professionals mundialment reconeguts del jazz i conferències sobre aquest gènere.

En aquest any, el Festival  aprofita el privilegi de tenir com a protagonistes a dues artistes femenines, que sempre va promoure: l’Andrea Motis (Barcelona, 1995) i la Sílvia Pérez Cruz (Palafrugell, Girona, 1983). Cal dir, que en aquesta edició, la majoria de les actuacions programades que es realitzen en el Festival son protagonitzades per artistes masculins que no tant per artistes femenines, concretament hi ha deu actuacions femenines al Festival durant aquest any.

Andrea Motis , trompetista, saxofonista, compositora i cantant de jazz, porta una carrera musical des del 2010. Formada musicalment a partir dels set anys a l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu, aquesta jove promesa del jazz, va començar a col·laborar amb el grup de jazz Sant Andreu Jazz Band quan tenia quinze anys, dirigit pel músic Joan Chamorro; moment en el qual va publicar el seu primer disc Joan Chamorro presenta Andrea Motis (2010). A partir d’aquí, el Festival va fixar-se en el seu talent.

Aquesta no és la primera vegada que l’Andrea Motis arriba als escenaris del Festival, sinó que el 2011 la va convidar al Festival de Peralada amb el grup Global Gumbo de Quincy Jones, on va ser el primer cop que va protagonitzar el seu primer concert com cap de cartell del Festival.

A Swingin’ Story és l’espectacle amb el qual ha tornat Motis aquest dijous 28 de gener,  als escenaris del Festival amb la companyia del vocalista Randy Greer, el qual considera a la saxofonista catalana com “la millor opció tant pel seu swing com pel seu ús molt personal d’un llenguatge musical autèntic i ple d’emoció” . En aquest espectacle van interpretar  obres d’artistes tan reconeguts al jazz com Ella Fitzgerald i Louis Armstrong

Per al concert de Sílvia Pérez Cruz, amb una de les funcions en solitari ja s’han esgotat les entrades d’ Abril de 2020 (dimarts, 16 de febrer).   Aquest concert el va acabar a finals de l’any passat,  però va estar molt activa durant el confinament, i  el vídeo espontani que va divulgar, va ser un èxit de visionat a els xarxes. L’estrena d’Abril de 2020 són cançons que fan un homenatge a la Revolución de los Claveles en Portugal (Abril, 1974). Aquest espectacle el presenta en solitari (dimarts, 16 de febrer al Palau de la Música Catalana). Però encara es pot reservar pel seu concert del 22 d’abril a BARTS.

Pérez Cruz , compositora i cantant en diversos estils musicals, entre els quals es destaca el jazz i el flamenc, participa en aquesta edició del  Festival altre espectacle en solitari, Farsa (género imposible),  en companyia amb el grup musical Farsa Circus Band.

Farsa (género imposible)  és un disc compost amb 13 cançons originals, que recull tota la trajectòria musical dels últims tres anys de la compositora. En aquest disc, Pérez Cruz ens mostra el seu interès en àmbits que ha treballat com el teatre, el cinema i la fotografia i ens qüestiona què som realment. i en companyia de Farsa Circus Band (divendres, 7 de maig al Gran Teatre del Liceu)

Compra les teves entrades Ja!, perquè s’estant esgotant. Anima’t i coneix aquestes dues artistes femenines en auge i gaudiex del seu talent.[+info Entrades: Telefo:  93 481 70 40][/fusion_text]