Als concerts de Barcelona participen moltes cantants i grups de dones però encara hi són en minoría.

Si mireu la programació d’estiu “Nits de Jazz a la Pedrera” ,  dels 12 grups convocats, només un está liderat per una dona, Mariola Membrives (13 i 14 de juliol), que precisament inaugura el cicle, aquest divendres 13 de juliol. Mariola és un dels nostres millors valors de Jazz, com ja el va mostrar al seu concert al Grec (mireu el vídeo a Youtube ). En total són tres el grups liderats per dones, com són els  grups:  Alba Careta Quintet(30 d’agost) , i Altenatilla Jazz Band (3 d’agost).nits de jazz la pedrera mariola

Al cicle de concerts a la Terrassa del  Museu d’Historia de Catalunya, “Concerts 100% Jazz,  un segle d’història , malgrat que el cartell anunciador el protagonitza una dona, dels 8 grups convocats només un, té una dona com a cantant,  Velvet Candles , una formació amb un extraordinari repertori a capella, que va iniciar al 2008 les seves actuacions al carrer (dimecres 18 de juliol). Cal destacar que el grup de swing: Shakin‘ All (dimecres 8 d’agost)  també amb una dona que toca el contrabaix.

Concerts a jardins especials

Als concerts d’ “Els vespres a l’UB”, als jardins de la Universitat de Barcelona (plaça Universitat) , que acaben el dijous 19 de juliol, si que han comptat amb algunes dones com a protagonistes, que dels 8 concerts programats, en quatre participen dones.  Destaquem el concert de Nuu, liderat per Aida Oset, que un referent a la música electrònica l nostre país ( veure vídeo a Yootube).

Foto de Els Vespres de la UB.

I el dijous 19 tanca aquest cicle el grup “Melenas, amb quatre noies que estan destacant en el nostre panorama musical.
El grup barceloní La Folie, premi Enderrock 2018 de la crítica al millor artista revelació, presenta el seu segon disc, Felicitat (Petits Miracles, 2017) el 12 de juliol, als jardins del  Palau Robert. Aquest grup esta liderat per una dona Paula Giberga: I va ser un dels tres grups escollits per aquesta concert del Palau Robert, que també acaben el 19 de juliol

I el dijous 12 de juliol també cal destacar el Concert d’Ethno Catalonia al recint Modernista de Sant Pau , amb una gran lideratge de les dones en l’orquestra.

Cal destacar que n aquesta edició dels concerts “Música als Parcs 2018”, dels 26 concerts programats a diversos parcs de la ciutat (  ), 16 de les actuacions estan protagonitzats per grups de dones, o participen elles en al composició dels grups: Destaquem especialment el concert “Anna Farrés i Iris Mañà”, al Turo Parc.  Així com el de cloenda a càrrec de “Txell Sust & August Tharrats, el 30 d’agost. Al Parc del Clot (Sant Martí)

També podreu trobar +info musical a La Meva Barcelona,   on també trobareu la info sobre al programació dels Festivals a la ciutat.