Serà una plataforma oberta per ha promoure hotels lliures d’explotació Comercial.

Les cambreres de pis  agrupades en el seu sindicat han iniciat una campanya de micromecenatge pera financiar el projecte a través de Goteo.org,  perquè el públic en general es pugui allotjar en  hotels que compleixin uns estàndards de qualitat i amb representació sindical de les persones que treballen en ells.

En aquesta Central de Reserves, vinculada al Segell de Treball Just i de Qualitat, es podran reservar habitacions directament als Hotels on les Kellys tinguin presència sindical i puguin assegurar, amb total certesa, que es respecten els drets de les persones treballadores i no existeix explotació.

Els requisits del Segell de Treball Just i de Qualitat són el respecte i compliment del Conveni Col·lectiu Interprovincial del Sector de l’Hostaleria i Turisme; la no externalització ni subcontractació dels treballs nuclears de l’activitat hotelera, com és el de cambreres de pis; el compliment de les Lleis de Prevenció de Riscos Laborals; la Igual Retribució entre homes i dones; la contractació de persones que formen part de col·lectius vulnerables; i l’existència de mesures relacionades amb el foment del treball estable i de qualitat, com les contractacions indefinides als treballadors i les treballadores que exerceixen labors estructurals en el negoci hoteler.

Però la Central de Reserves pretén “ser una eina de transformació social que va més enllà de la contractació d’allotjament als Hotels”, expliquen les promotores de la iniciativa que pretén veure la llum en 2022. “Volem netejar el món i inaugurar la nova era del turisme basat en el respecte, la bellesa i el benestar, que anteposi els interessos humans als mercantils en tot el planeta” i a més “demostrar que anteposar els interessos humans als mercantils és rendible”. Les cambreres de pis i d’hosteleria esten convençudes que aquesta plataforma també servirà per que els hotels ofereixen millors condicions al seu personal. [+info a Ameco Press]

[+info: Público.es]