Un negoci de formacio digital per a mantenir les dones en casa amb la seva descendència.

Cal lleguir l’article de Sara Plaza, publicat a Pikara Magazine, per a descobrir com es pot fer un negoci molt rentable, amb les mares que deiixan la feina i volen treballar des de casa.

La conciliació no pot ser un significant buit que no respecti el dret a la desconnexió digital i que ens obligui a viure esclaves d’un telèfon mòbil sense un equilibri en les tasques de cures.
Un bebè dorm tranquil en un mocador de porteo. Les mans de la seva mare subjecten un mòbil que tira fum mentre la pau del petit traspassa la pantalla de l’ordinador. “Convertim a mares en professionals digitals utilitzant el seu mòbil”. Amb aquesta imatge i aquesta frase obre la seva web Mares digitals, una plataforma que promet un futur emprenedor per a les dones que han hagut de renunciar a la seva vida laboral, bevent del teletreball i les noves tecnologies. Una empresa, amb aparença compromesa, que es lucra a base de cursos que prometen sortides com community manager, copywriter o project manager. Tot en anglès, per a fer-ho més apetible [Seguir llegint l’article en castellà a Pikara Magazine]

Si consulteu “Mamis digitals“, vereu molt clar un dels seus objetius més importants; “Per a què lluitar per permisos laborals més amplis i retribuïts –no com els que va aprovar el govern en funcions– si podem treballar mentre posem el termòmetre?

Però el que resulta més trist i paradògic, es que des de una associació del prestigi, com es  l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) es creguin i promoguin aquest  negoci de formació de cursos digitals que pot costar a las participants fins a 1000 euros (per 3 mesos) u publiquen a Dones Digitals , un article entrevista a una de les usuaries,una migrante equatoriana, Caludia Salinas Rivera.

Continuant amb l’article de Sara Plaza…”Mentre des de Mamis Digitals ofereixen la multitasca com la clau per a la conciliació de la vida laboral i familiar, i venen un mètode nou que parteix d’una filosofia més antiga que el fil negre, la de treballar fora i treballar dins sense descans, l’anterior govern de coalició ha regulat un nou dret: el de la desconnexió digital i l’adequada gestió del temps de treball dins de la normativa laboral”.

Teletreball i corresponsabilitat

L’article acaba reclamant la “corresponsabilitat”, que no apareix per ningun lloc en ‘Mamis digitals’ i menciona  la llei 10/2021 de 9 de juliol de treball a distància, que estableix les bases perquè el teletreball no es mengi les nostres vides. L’article 18 indica que les persones que treballen a distància tenen dret a la desconnexió digital anés del seu horari de treball i recorda als empresaris que han de limitar l’ús dels mitjans tecnològics de comunicació durant els períodes de descans, a més de garantir el respecte a la durada màxima de la jornada. El control de la jornada laboral és fart complicat quan es teletreballa, i encara més complicat quan es vol compatibilitzar, o més aviat simultaniejar, amb la criança. Tot això sumat al fet que el teletreball no és innocu.
+INFO.
->TV3-icat: les dones dediquen 3 hores més a cuidar el fills. [+info]
->Per què les dones inverteixen més temps que els homes a la llar?. Social.cat.