Gran èxit de l’acte convocat per Dones No Estàndards en el que les representants dels partits polítics, van explicar les seves propostes.

Amb la Sala plena a rebosar, les 5 dones representats que es presenten a eleccions generals i locals, en un ambient cordial i distès van explicar el seu programa en diversos aspectes, seguint les preguntes de Carmen Riu, la presidenta de Dones No Estàndars, i després van respondre a les questions que es van plantejar en la sala. 

Van estar presents, pel PDCAT, Cristina Simó ; per ERC, Montserrat Benedi; PSC:  Mireia Garrido; Catalunya en Comú Podem: Laura Pérez,; CUP: Roser Vime i per  Convergents: Remei Gómez . No varen respondre ni asistir: PP i C’s per explicar el seu programa, i tampoc es van excusar.“ Creiem que han vingut gairebe tots. is sobre tot les dones representants que els interessa el tema – subratlla Riu- per què la nostra problemàtica i reivindicacions no figuren gairebé en cap programa electoral”.

“Estem contentes perquè hem vist com la gent estava molt interessada, i em omplert la sala – explica Carme Riu- la presidenta de Dones No Estàndards -Estem convençudes de que tothom te molt a dir sobre el tema de la discapacitat, i sobre les mesures que cal tirar endavant. Hem pogut comprovar que malgrat que ja s’estan fent coses, sobre tot des de l’ajuntament de Barcelona,  la majoría dels programes dels partits polítics no ens tenen en compte, i se preocupen molt poc de la falta de compliment de la Llei de Dependència, tant a Catalunya, com a l’estat espanyol,  Manca moltíssims coses a resoldre per avançar, i al final crec que tindrem que tallar un día el trànsit de les ciutats amb les  nostres cadires, per a reivindicar els que ens pasa”,  va finalitzar dient, Riu… [Mireu el vídeo dela part final de l’acte]

Riu sap del que parla, la seva associació porta lluitant des de la seva fundació al 1995. Ara ja son unes 1000 sòcies. Han fet moltes coses, han tinguts premis i reconeixements, però “malgrat que són el 12% de la població, continuem sent exclosos de les estadístiques. No estem comptabilitzades a ningú lloc. Seguim discriminades en la vida quotidiana, en el món laboral, patint un índex de pobresa molt gran. El món de la política no es te en compte” Segons Riu cal conscienciar als nostres representats de la necessitat de polítiques i mesures encarades específicament cap a la situació de les dones amb discapacitat.

Consulteu l’article publicat a La Independent.
(*) Carrer d’en Grassot, 56. 934 59 23 39 http://donesnoestandards.cat/ .