Les veus de dones destaquen en tots els escenaris de la ciutat.

Mentre continuen festivals com de Jazz de Barcelona, amb noves propostes per aquest mes de gener, s’inicia el Festival Barnasants. També començà  el Mil·leni (que allarga els seus concerts durant tot l’any, així com el Tradicionarius que va tenir una presentació especial amb l’esperat Concert de Pau Riba, que va tenir lloc a finals de desembre.

Barnasants en aquesta edició, la XXVIII, també allarga els seus concerts fins a mitjans de maig. Podeu consultar tota la programació.

Pel que respecta al Mil·leni 2022 , en la seva 23 edició, s’inaugura el dijous 13 de gener amb Barcelona Gipsy Balkan, a l’Apolo. Dels 22 concerts de gran nivell (d’acord a l’any)  programats, cal reconèixer que 12 són de dones, o elles participen en els grups, com és el cas de la Gipsy Balkan, que compta amb una nova cantant: Margherita Abita (italiana), La Barcelona Gipsy BalKan Orchestra (BGKO) és una formació internacional de músics amb seu a Barcelona que s’ha convertit en un referent dins del panorama de la música tradicional. Les seves reinterpretacions personals de la música dels Balcans, Orient Mitjà i del Mediterrani atreuen públics de totes les edats i orígens.

El següent concert és el de Las Karamba, el dijous 20, també a l’Apolo:  Són un grup de dones, mescla multicultural entre Veneçuela, Cuba, l’Argentina, Panamà i Catalunya. Una banda que dóna lloc a un estil musical on es reconeix el so, el chachachá, la salsa, la timba i la música urbana, des d’una perspectiva social de la música en femení. La seva fundació va ser a l’any 2018 en el si dels carrers de Barcelona, entre el caos, el trànsit, la ciutat i l’estrès, en la necessitat d’adquirir forces, combatre pors i contagiar d’alegria i il·lusió a tot públic.

Un Barnasants amb les millors cantautores 

El Festival Barnasants comença en el 22 de gener, i durarà fins al 19  de maig. Dedicat en aquesta edició a Jaume Fuster han programat  gairebé uns 100 concerts,  inclouen  gairebè un 40% de dones,  una mica menys que l’anterior edició, però elles com anteriors  edicions, segur que tindran molta presència als concerts col·lectius. D’altra banda, València i els seus artistes seran protagonistes aquest any, en que el festival  recorrerà fins a 10 llocs dels països catalans  i aplegarà convidats molt especials.

La inauguració serà el dissabte 22 amb BRAMS, al Teatre Joventut de l’Hospitalet.  Amb l’espectacle, titulat “Baula rere baula”, vol homenatjar la banda berguedana en el 30è aniversari del seu primer disc, com a peça clau generacional entre la Nova Cançó i els grups reivindicatius emergits les darreres dècades.  És molt recomanable no perdre’s aquest concert festiu de BRAMS que s’acompanyaran a l’escenari d’artistes de cada lloc, en representació dels pares, germans i fills musicals de la banda.

Marina Rosell, presenta una selecció del seu treball el dissabte 29, al  Joventut.
Julia Leòn, torna a Barcelona i actua amb el seu fill. El concert  serà al Casinet de Hostalfrannc, el diumenge 30 de gener:

En febrer destaquen les novetats que presenten artistes consagrades i les més noves (de totes us informarem oportunament) com María Hein al Harlem, dijous 3 de febrer, i Guadi Galego, al Casinet. Algunes cantantes com Rosa Zaragoza, que actua el diumenge, 6 de febrer, a l’iguaI que  Maria del Mar Bonet,  que ofereix dos concerts, l’11 i 12, i fa un  homenatge al Pare Ginard. Ambdues es presenten al Tradicionarius, que desenvolupa els seus concerts sobretot, al febrer i març.  Consultar: Comprar Entrades.

Jazz per a tots el gustos al Palau Robert

Per la seva part el Festival de Jazz de Barcelona 2022, també presenta concerts molt especials en el temps. Aquests diumenge  9 de gener, s’estrena amb  la companyia de la banda de swing Halligalli  en els Jardins del Palau Robert, iha comptat amb la col·laboració especial d’Elia Bastida, Andrea Motis i Joan Chamorro. Ha sigut un concert únic  i gratuït, amb aforament complet .

Al Conservatori de música  actuaran Joan Chamorro i Alba Esteban, el dijous 27 de gener, acompanyat d’un grup de músics, entre els quals hi ha diverses “Alumnes” destacades.

En febrer actuen al Palau Robert, prestigiosess cantantes i músiques   com Alba Armengou  i Gemma Abrié. Per segona vegada, el Palau Robert acull un cicle de concerts, en el marc de l’emblemàtic Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, sota la denominació DO Jazz Cat.  Seran els díes 9, 16, 23 i 30, a les 12h del migdia. El Jardín serà l’escenari on diferents grups i solistes del jazz del nostre país podran actuar en directe, i mostrar tot el seu talent, creativitat i idees innovadores.

I tornant al Mil·leni 2022, alguns altres concerts que també calen destacar durant aquest mes de gener, són el de Sharon Corr, el dijous  27 de gener, al Barts. Tota una adquisició poder comptar amb  la reeixida cantant, compositora i violinista membre del llegendari grup irlandès The Corrs. Ell arriba a Barcelona amb el seu projecte com a solista, i el divendres 28,  actuarà a l’Apolo el grup de dones de Maruja Limón.

Mireu altres concerts 2022 a NITBCN.