Guillermina Motta reviu a través de les veus de quatre dones

Les més consagrades i les més joves protagonistes del festival 2021

BarnaSants va acomiadar el mes de febrer, el 28, amb un concert molt emotiu i especial: “Una bruixa com nosaltres”, homenatge a Guillermina Motta,  en un Teatre Joventut ple fins a l’aforament permès). Les cançons de la Guillermina, van cobrar vida amb les veus de Sílvia Comes, Anna Roig, Laura Simó i Mone Teruel.

Motta, va ocupar el lloc número 8 dels 16 jutges, format als anys 70, i fins a l’any 2002 no va parar de fer concerts, publicar discos i viatjar per molts llocs. S’havia endinsat en tots tipus d’estils de cançó, però es va fer més popular per les seva dedicació a divertides peces de cabaret. Ja han passat gairebé 20 anys i la seva trajectòria semblava oblidada, fins que Pere Camps va voler al 2019 i comptant amb la complicitat de Silvia Comes, com a directora artística, i al final el van posar en marxa l’any del confinament.

Premi Enderrok 2021 com artista consagrada.

Però ara sembla que Guillermina tornarà a estar baix els focus dels mitjans de comunicació perquè la revista Enderrock li atorgarà al mes de maig (esperem que presencialment) el premi per tota la seva trajectòria.

Ella mateixa, quan va pujar a l’escenari per agrair aquest concert homenatge es va sorprendre de la diversitat d’estil que havia cultivat. “«Jo no sabia que havia cantat tantes coses», va dir mig en broma, «Però ho he gaudit moltíssim. Potser he treballat massa, però m’ho passava mot be i em divertia actuant. Agraeixo el treball d’aquestes dones, que ha sigut fantàstic”

Tal com comentaven alguns prestigiosos crítics de música, com Jordi Bianciotto, en el seu article a El Periódico: “No teníem gens clar ni tan sols si la Guillermina es veuria amb cor d’assistir a l’homenatge que li va preparar BarnaSants, però sí, va venir (acompanyada del seu fill i de dos nebots-néts), es va asseure a la fila set, va deixar anar algun que altre ‘bravo!’ i ‘molt bé!’ al llarg del concert i ens fa sorprendre pujant, al final, a l’escenari per dir unes paraules simpàtiques i emocionades”

Seguim amb les paraules de Bianciotto per a explicar el concert: “Comes va posar cura a donar esplendor a un repertori ric en accents i matisos, com correspon a una obra més diversa del que pot semblar, servint-se d’unes altres tres veus a les quals va encomanar rols ben definits. Laura Simó, projectant la subtilesa i la intenció justa a ‘La cançó dels vells amants’, de Brel, i Anna Roig, caminant pel filferro de la innocència a ‘No puc dormir soleta’, abraçada a un coixí. Mone Teruel, decantada cap al temari eròtic- festiu en una descarat ‘Fes-me mal, Johnny’ (Boris Vian), i sospirant per «l’amor que fa bum», i en l’altre extrem, una Comes amb el cor a la mà a ‘Et volia dir’, peça al seu dia interpretada per Juliette Gréco que desplega aquesta classe de despreniment afectiu reservat als homes:  «M’agrada l’amor / com un acord que no té després, ni té demà / sense cap lligam que sigui fort / i estar sola quan es faci clar».

Consultar: https://www.elperiodico.cat/ca/oci-i-cultura/20210301/guillermina-motta-barnasants-11551025

Consultar BTV: https://beteve.cat/cultura/homenatge-barnasants-guillermina-motta/

Un festival escampat per molts llocs

BarnaSants, seguirà fins al 8 de maig amb 140 concerts per Catalunya, les Balears, el País Valencià i l’Alguer, i Pere Camps recorda , que amb les actuals restriccions de seguretat i manca de possibilitats de viatjar, calia portar el festival al públic de molts llocs, i això és el que hem fet.

Ara per ara, tots els concerts s’estan realitzant be, amb l’aforament permès. “És fonamental que els festivals no tirin la tovallola i demostrin que sí que es poden fer concerts, que sí que podem pensar-nos com a col·lectiu a través de la música”.  Va defensar Camps.

Aquesta primera setmana de març han agafat  “carrerilla” pel 8M amb 8 concerts dels 9 que presenten liderats per dones, cantautores, artistes, brillants, que segur s’ompliran per tot tipus de públic.

Cal recordar els concerts més íntims han tingut lloc al Harlem Club. Recordeu que el diumenge 14 Heura Gaya actuarà i presentarà el seu últim disc:
http://barnasants.com/esdeveniments/heura-gaya-al-harlem-jazz-club/

El dia 21, tindrem a Lu Rois al Casinet de Hostalfrancs
http://barnasants.com/esdeveniments/lu-rois-al-casinet-dhostafrancs/

I el mateix 21 tindrem una invitada especial al magnífic espai  de l’Àuditori Barradas d’Hospitalet, la cantant madrilenya Julia León, que presentarà el seu àlbum “Soy del aire”: http://barnasants.com/esdeveniments/julia-leon-al-barradas/
Consultar Programació: http://barnasants.com/programacio/

les participants d l’Amical BarnaSants, recordeu que per obtenir els codis de descompte per a qualsevol concert dels que queden (març, abril, maig) ens podeu escriure aquí. I si es tracta d’un concert agermanat amb el Tradicionarius, també les companyes i companyis de l’Amical CAT podreu accedir a un codi de descompte.