La gala tindrà lloc el diumenge 19 de gener a l’Auditori del Fòrum CCIB.

Els Premis Gaudí recullen per primer cop en els seus 12 anys d’història unes nominacions paritàries amb un equilibri inèdit en el gènere dels professionals finalistes. En les categories nominatives passen a la segona volta una quarantena d’homes i la mateixa quantitat de dones, que també per primer cop són majoria en les nominacions a Millor direcció.

Enguany serà la companyia teatral Dagoll Dagom l’encarregada de la producció de la cerimònia que s’emetrà en directe per TV3 i comptarà amb el dramaturg Jordi Prat i Coll com a director i amb l’actriu Anna Moliner com a presentadora de l’espectacle.

33 produccions es disputaran els XII Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català. La primera volta de votacions determina les primeres nominacions paritàries en la història dels guardons de l’Acadèmia catalana. Anna Castillo i Oriol Pla han llegit els noms dels finalistes en un acte celebrat a La Pedrera [+info]

La hija de un ladrón, amb 13 nominacions, Els dies que vindran, amb 10, La innocència, amb 7, són les pel·lícules més nominades a la dotzena edició dels premis de l’Acadèmia del Cinema Català. El palmarès es donarà a conèixer a la gala del diumenge 19 de gener de 2020 a l’Auditori del Fòrum CCIB. En la lectura celebrada avui a l’Auditori de La Pedrera, Anna Castillo i Oriol Pla, guanyadors del Gaudí a Millor actriu secundària i Millor actor secundari respectivament el 2019, han fet públiques les nominacions en les 21 categories.

Un total de 33 títols passen a la segona volta de votacions i opten enguany a entrar al palmarès dels XII Premis Gaudí. A la categoria de Millor pel·lícula competiran quatre produccions en llengua catalana: 7 raons per fugir, Els dies que vindran, El viatge de la Marta (Staff only) La innocència. Estan nominades a Millor pel·lícula en llengua no catalana El hoyo, La hija de un ladrón, Liberté Ojos negros.

A continuació podeu consultar tota la llista de nominats aqui.