El 16 de març es va celebrar la jornada “Nenes, dones i ciència” al Parc Tecnològic de Nou Barris

Amb l’objectiu de fomentar les vocacions de les nenes en l’àmbit de la ciència i la tecnologia ha tingut lloc aquesta Jornada, que ha sigut inaugurada per Gerardo Pisarello. L’Ajuntament de Barcelona ha organitzat “Nenes, dones i ciència” per impulsar el talent femení en un àmbit tradicionalment masculinitzat i, alhora, despertar l’interès professional entre les generacions que s’incorporaran al mercat de treball per combatre les desigualtats que encara existeixen en l’entorn laboral.
La part central de l’acte ha estat una taula rodona amb diverses dones que treballen en el sector científic i tecnològic, en què han estat presents algunes de les escoles que participen en el programa de Barcelona Activa per divulgar la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària. 

Posar fi a la bretxa de gènere en el món de la ciència i la tecnologia

Barcelona Activa ha dissenyat una oferta de programes pràctics per sensibilitzar els joves en edat prelaboral i acostar-los a les professions de l’àmbit científic i tecnològic que generaran ocupació a curt termini. Es tracta d’accions promogudes conjuntament amb el Consorci d’Educació de Barcelona

Cristina Canal, en una de les sessions de la Jornada

i la Universitat Pompeu Fabra, amb l’objectiu de posar fi a la bretxa de gènere en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i presentar aquest sector com una opció de futur per a les joves que han de triar un itinerari formatiu. D’aquesta manera, també es vol fomentar l’accés d’aquest col·lectiu a les carreres tecnològiques i acostar les noies a aquestes opcions professionals.

 (…) I al finalitzar aquesta jornada, es va anunciar que  l’Ajuntament de Barcelona convoca una nova categoria dels premis Femtalent, que es lliuraran durant el fòrum que tindrà lloc l’any vinent, per reconèixer i impulsar el rol de les dones científiques. [+info de Felicia Esquinas. Llegir article complet a Barcelona.cat]