Malgrat la unanimitat de protestes en contra la sentència de “la Manada”  hi mitjans que promouen a les dones como objectes.

Sobre aquest tema us recomanem l’Article “Oxymoron“, publicat per l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació“, que porta endavant Dràc Màgic amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, i l’ICD.

“Darrerament el món de les pantalles s’està poblant, fins a arribar a la saturació, de missatges que diuen una cosa i la contrària. Sembla que el regne dels oxímorons hagi envaït les galàxies visuals i els escenaris de la comunicació. Ho advertia fa pocs dies Marina Subirats en un article del diari ARA. Les imatges de manifestacions i els relats dels informatius de totes les cadenes, que es posicionen de forma unívoca en el rebuig a la sentència pels fets de Pamplona, conviuen estretament amb imatges de personatges femenins que sembla que reclamin, des d’una bona part dels missatges publicitaris, una relació basada en un tracte poc menys que vexatori “(…)La crítica que es fa des dels feminismes, entitats, institucions i mitjans de comunicació al paper configurador d’un model de sexualitat de la cultura masclista basat en la relació binària dominador/dominada sense consentiment, que sembla jugar a fet i amagar amb uns missatges que en la ficció, majoritàriament publicitària, proliferen, a cor què vols, en total llibertat, defensant, implícitament i explícitament, tot el contrari. (…) [+info a Oximoron/Drac Màgic]

Mireu, article de Marina Subirats.