CIMA presenta al·legacions a la Nova Llei de Comunicació.

La Asociación de Mujeres Cineastas de los Medios Audiovisuales defensa que “cal obligar a les televisions privades i les plataformes digitals a produïr pel·lícules liderades per dones”.

CIMA, amb seu central a Madrid, i també una delegació a Barcelona, ha presentat la setmana passada les al·legacions corresponents a l’Avantprojecte de Llei General de Comunicació Audiovisual per a avançar en la igualtat en l’audiovisual. Aquest avantprojecte és molt important perquè una vegada aprovada la Llei en el Parlament es convertirà en el marc de referència legal per als pròxims anys en el sector. [+info]

L’absència de mesures per a promoure la igualtat de gènere en la nova llei audiovisual farà perdre decennis en l’objectiu de garantir continguts que reflecteixin la mirada de les dones i la seva realitat. Segons Cristina Andreu, la presidenta de CIMA “La nova llei audiovisual és un risc per a la diversitat del nostre cinema. El text no defensa a les dones ni als productors independents”.

Des del principi, l’entitat ha posat de manifest que la nova Llei Audiovisual mancava d’un compromís respecte a la lluita per la igualtat de gènere. En l’entrevista realitzada per Alina Rudel, i publicada per Ameco Press: “Hi ha molta gent que està en contra de diverses coses de la llei general. Quant a matèria d’igualtat, hi ha quatre articles (art. 113, 114, 116 i 117) que són els que volem presentar a esmena perquè són els més problemàtics per a la nostra qüestió. En general, que no aparegui cap mesura d’igualtat en un país que parla d’igualtat i de quotes en tots els costats, ens sembla que és totalment indignant”.

Cal tenir en compte que aquesta llei audiovisual encara en tràmit, també ha estat qüestionat a Catalunya i el País Basc, perquè no ha previst que les plataformes digitals estiguin obligades a produir un percentatge en les llengües de les autonomies.

Es reivindica tenir en compte les llegües pròpies

A Catalunya el CAC, el govern català, i moltes entitats es van mobilitzar en contra d’aquesta nova llei per no tenir en compte a la llengua catalana com a llengua a les plataformes digitals. Es van iniciar les noves negociacions per saber sobre la quota de català a les plataformes segons la nova llei de l’audiovisual. La presència del català a les plataformes audiovisuals, és un dels punts clau de la nova llei de l’audiovisual, que preveu aprovar aviat el Consell de Ministres.[+info]

+info i fotos

* Foto de la Vanguardia, consultar l’article La Vanguardia.
* Foto de Cristina Andreu, publicada en l’article del El País:
* Consultar opinió de Cristina Andreu a CIMA
*Consultar Entrevista publicada a Ameco Press.