Aquest llibre és un homenatge vers a totes les dones  que van possible el progrés científic.

El passat dilluns, 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la divulgadora científica, directora i editora de Next Door Publishers, Laura Morrón, va parlar del seu llibre amb la comunicadora científica i membre de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), Clàudia Diviu. L’acte va ser organitzat pel Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència de l’ACCC i va ser retransmès en directe pel seu canal de Youtube.

L’acte va començar amb una breu introducció de Clàudia Diviu, que ens va llegir el principi de “A hombros de GigantAs”, en el qual Morrón enumera diverses dones científiques que abans eren totalment desconegudes per a ella i es pregunta per què hi ha aquesta profunda ignorància sobre els referents femenins en la ciència. Diviu, més tard, va donar el pas a la ponent i li va preguntar què la va motivar a escriure aquest llibre [+Consultar la crónica de la presentació virtual a ACCC]

Aquest llibre és un homenatge en vers a totes les dones que van fer possible el progrés científic tal com ho coneixem avui. Els scikus (science haikus) que inclou estan inspirats en els seus assoliments i busquen despertar en tu la mateixa curiositat que va fer d’elles valentes pioneres en les seves respectives disciplines. L’obra és el reconeixement poètic que, des de Next Door Publishers, volem fer a totes aquestes dones, a coll de les quals s’ha construït la història de la ciència. A les gegantes invisibles.

El llibre parla de 100 cientìfiques en ahikus, Anteriormente ja había escrit sobre elles a  “Los mundos de Brana“.

A hombros de gigantAs és un llibre que fa un homenatge en vers a totes les dones que van fer possible el progrés científic tal com el coneixem avui. Els scikus (science haikus) que inclou estan inspirats en els seus èxits i busquen despertar-nos la mateixa curiositat que va fer d’elles valents pioneres en les seves respectives disciplines.

Laura Morrón és llicenciada en Física i màster en Enginyeria i Gestió de les Energies Renovables. Després d’exercir la seva tasca professional durant dotze anys en el camp de la protecció radiològica, va tenir l’oportunitat d’entrar a treballar a Next Door Publishers, on, com a directora i editora, pot unir la seva passió per la divulgació científica i els llibres.

(+) Sobre Laura Morrón, consultar aquí, i veure la entrevista publicada a hipertextual