Els Premis  Goya 2108  han sigut feministes, sobretot pel guardó a la millor pel·lícula, per  a Isabel Coixet, i a carla Simón, com la millor directora debutant, així com pels  ventalls “Mas Mujeres” que van lluir moltes actrius.

La Llibreria, l’últim treball en anglès d’Isabel Coixet, va  triomfar en una gala amb poques rialles i amb  falta de ritme. Al menys així ho va veure Olga Pereda d’El Periodico. I com podeu veure en al foto de dalt, les dones premiades destaquem com a majoria. 

Madrid 03-02-2018 Gala XXXII edicion de los Premios Goya 2018 En la foto Isabel Coixet y Carla Simon Imagen Juan Manuel Prats

Va sortir vencedora de la Berlinale i del festival de Màlaga. Els Feroz i els Gaudí també la van coronar. Però la pel·lícula catalana Estiu 1993 no ha completat la seva dolça temporada de premis aconseguint el reconeixement més important del cine espanyol: el Goya a la millor pel·lícula. El preat guardó va anar a parar a mans de La llibreria, d’Isabel Coixet, que es va convertir en la tercera dona en la història dels Goya a aconseguir el cabezón a la millor direcció. Rodat en anglès, el film sobre una dona valenta i sola que s’obstina a obrir una llibreria al seu poble també es va emportar el reconeixement al millor guió adaptat.
Mentrestant, la dura, bella i lluminosa història d’una nena òrfena a causa de la sida que necessita trobar el seu lloc al món al costat dels seus oncles i la seva cosina (Estiu 1993) va captivar els membres amb dret a vot de l’Acadèmia, que van atorgar a la seva directora, Carla Simón, el trofeu a la millor direcció debutant;  a Bruna Cusí, el d’actriu revelació; i a David Verdaguer, el de millor actor de repartiment. «Més dones fent cine», va demanar Simón alhora que va voler donar tot el seu ànim i suport a les persones que conviuen amb el virus VIH [+info a El Periodico]

Mireu la llista de Premiats que ha publicat Area Visual:
Cal tenir en compte que 10 producions catalanes optaven al GOYA
* Olga Pereda va publicar un altre article a El Periodico, el 4 de febrer ( mireu Foto)
* La foto de grup es de TV1 ( Mireu la Info)
* La foto de Carla Simon es de Mujer Hoy (Mireu Info)