El Festival se celebra des del 20 al 28 d’abril, als cinemes Verdi de Barcelona.

La festa d’inauguració tindrà lloc el dijous 20, a les 20,15 hores a la sala Gran dels Cinemes Verdí La inauguració de la 7a edició del Festival Internacional de Cinema SANT JORDI.  Es projectarà  “Mi crimen”, la nova comèdia d’intriga de François Ozon, que assistirà a la inauguració per presentar el film acompanyat de les actrius protagonistes Nadia Tereskiewicz i Rebecca Marder

Aquest any el festival ret homenatge a Wim Wenders, cineasta essencial del cinema contemporani, que rebrà el Premi d’Honor. A més, el BCN Film Fest dedica la Secció d’Imprescindibles al  treball de l’artista alemany amb una retrospectiva que, en col·laboració amb la Fundació Wim Wenders, recull els seus treballs més representatius, entre els quals hi ha “Paris, Texas”, “Buena Vista Social Club” o ”Pina”, entre d’altres. Va formar part del corrent cinematogràfic conegut com a Nou Cinema Alemany, que va ressituar al cinema germànic en el mapa de les cinematografies de referència europees. El lliurament del premi tindrà lloc el 20 d’abril durant la gala de la inauguració del festival. Podeu mirar tota la programació del festival en aquest PDF : 23BCN FILM FEST 2023 – Informació premsa i industria


Durante la ceremonia d’inauguració, la presidenta de la Acadèmia del Cinema Català Judith Colell donarà el Premio de Honor del festival a Wim Wenders, cineasta esencial i uno dels autors més innovadors de su generació també assistirán els membres del jurat, Cesc GayVicky LuengoEmpar Moliner, la directora del festival, Conxita Casanovas, així co destacades figures del cinema i  la cultura

“Volem que el Festival sigui motivador i que arribi a tota aquella gent a la qual ens estem dirigint. Persones que els agrada la cultura i que volen saber més sobre el cinema. Estirar el fil cinematogràfic, continua sent el nostre gran objectiu”, va comentar Casanova, directora de l’esdeveniment, que va presentar juntament amb Àngel Romero.

El cartell dissenyat per Joel B. García, és una imatge de Nastassja Kinski a ‘París, Texas’ (1984), pel·lícula clau de Wim Wenders. “Ens agrada la idea de pensar que aquest personatge de la pel·lícula, surti d’ella i es passegi pel BCN Film Fest. El color rosa que predomina en el cartell, és el color de la positivitat, de la calidesa, i és un color primaveral, fet que va molt amb el Festival: primavera, mes d’abril… i atreu especialment la mirada de Nastassja. La mirada és importantíssima al cinema”. L’organització està convençuda que és un cartell que no passarà desapercebut.

“En aquesta edició, tornarem a tenir, combinant amb el nostre talent, visites de figures internacionals de gran renom i  relleu que ens posen focus. Ens fa molt feliços anunciar que aquest any el festival té com a imatge a un dels directors europeus més emblemàtics i reconeguts. Segons Casanovas Wim Wenders, un cineasta, admirat i premiat, que simbolitza un esperit de recerca constant. La seva inspiradora filmografia, que ha connectat el cinema amb la música, la literatura, la fotografia o la dansa,  ens servirà aquest any de navegador”. “ I més pot ser útil a la indústria cinematogràfica reforçant la imatge de Barcelona”, afegeix Casanovas.

SICA dirigida per Carla Subirana serà l’encarregada de clausurar el festival. La pel·lícula seleccionada pel Festival de Cinema de Berlín és un coming-of-age rodat a la Costa da Morte i protagonitzada per Thais García Blanco en el paper d’una jove de 14 anys que espera que la mar li retorni el cos del seu pare pescador i Núria Prims (“Incerta glòria”).

Pel que fa a la programació, es va anunciar alguns dels títols d’aquesta edició del festival com ‘Alma & Oskar’, de Dieter Berner; ‘El colibrí’, de Francesca Archibugi; ‘El primer dia de mi vida’, de Paolo Genovese, protagonitzat per Toni Servillo; ‘Faather & Soldier’, de Mathieu Vadepied; ‘La uruguaya’, d’Ana García Blaya; ‘Le voyage de Talia’, de Christophe Rolin, i ‘La impaciencia del corazón’, adaptació de ‘La impaciencia del corazón’, de Stefan Zweig, dirigida per Bille August.

Fora de competició es projectaran els films: ‘El caso Padilla’, de Pavel Giroud; ‘No bears’, de Jafar Panahi. Així mateix, al certamen es veurà un avançament de ‘Terenci, la fabulació infinita’, una sèrie documental de Filmin, dirigida per Marta Layana sobre el novel·lista coincidint amb el vintè aniversari de la seva mort. [+info a 39 y más]

Pel·lícules de diversos estils i llocs

La 7a edició del BCN Film Fest 2023 ha preparat una programació amb al voltant de 70 títols en les diferents seccions.  Aquest és un primer avançament de la programació.

Secció Oficial
*‘Alma & Oskar’, de Dieter Berner. Amb Emily Cox, Valentir Postlmayr i Anton von Lucke. Austria.
*‘El colibrí’, de Francesca Archibugi. Amb Pierfrancesco Favino, Nanni Moretti, Bérénice Bejo i Laura Morante. Italia.
*‘El primer día de mi vida’, de Paolo Genovese. Amb Toni Servillo, Margherita Buy, Valerio Mastandrea i Sara Serraiocco. Italia.  .
*‘Father & Soldier’, de Mathieu Vadepied. Aab Omar Sy, Alassane Diong i Jonas Bloquet. Francia. .
*‘La impaciencia del corazón’, de Bille August. Amb David Dencik, Lars Mikkelsen i Rosalinde Mynster. Dinamarca.
*‘La uruguaya’, de Ana García Blaya. Amb Sebastian Arzeno, Fiorella Botaiolli i Gustavo Garzón. Argentina.
*‘Le voyage de Talia’, de Christophe Rolin. Amb Nadège Bibo-Tansia, Aminata Sarr i Oumy Sow. Bélgica.
*El caso Padilla’, de Pavel Giroud. Cuba. P
*‘No Bears’, de Jafar Panahi. Amb Jafar Panahi, Mina Kavani i Naser Hashemi. Irán. Première Internacional.
*Dentro de Première catalana, Sica Clausurará el BCN Film Fest,

Asia Noir by Cineasia
* ‘El infierno del odio’ (1963), de Akira Kurosawa. Amb Toshirô Mifune, Tatsuya Nakadai i Kyôko Kagawa. Japón.
*‘Perfect Blue’ (1997), de Satoshi Kon. Japón.
*‘Memories of Murder’ (2002), de Bong Joon-ho. Amb Song Kang-ho, Kim Sang-kyung i Roe-ha Kim. Corea del Sur.
*‘Psycho Raman’ (2016), de Anurag Kashyap. Amb Nawazuddin Siddiqui, Vicky Kaushal i Sobhita Dhulipala. India.
*‘Missing’ (2021), de Shinzô Katayama. Amb Aoi Itô, Jirô Satô i Hiroya Shimizu. Japón.
*‘Hunt. Caza al espía’ (2022), de Lee Jung-jae. Amb Lee Jung-jae, Jung Woo-sung i Heo Sung-tae. Corea del Sur.

[Fotos:  Susana Villafañe  i 39 y Más.
Mireu els vídeos de Susana Villafañe, de la Roda de Premsa al Facebook Món Comunicació]