Festival als Cinemes Verdi des del 20 al 27 d’abril, que porta a la ciutat una selecció de bones pel.lícules. Cal anar a veure’l.

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST) proposa una selecció de pel·lícules del panorama internacional relacionades en un sentit ampli amb la literatura i/o la història. Seguint aquest criteri, la programació de la Secció Oficial està dedicada, de manera preferent, a les adaptacions d’obres literàries, les produccions amb rerefons històric i els films biogràfics sobre personalitats rellevants. A més de la secció a concurs mostra una selecció de films amb “Cinema amb Gràcia”, i recupera un bon grapat de les millors produccions cinematografiques.  Mireu el PDF de  la programació.  er a comprar abonaments, mireu Cinemes Verdi. Van estar a Barcelona el dimarts 24, per a presentar l’estrena de “Jalouse” (algo celosa) els directors, els germans David i Stéphane Foenkinos (“La delicadeza”),  i tambè hi serà a la seva protagonista, Karin Viard, que per la seva interpretació queva estar nominada al premi Cèsar com a millor actriu. 

Aquest festival que es desenvolupa al voltant de la Diada de Sant Jordi, entre les estrenes de la setmana del 23 d’abril. cal destacar: “Algo Celosa”(També el dimarts, Anna Pavignano, guionista nominada a l’Oscar per “El cartero (y Pablo Neruda)” i guionista de “La música del silencio” estarà present a la Jornada de Guionistes del Festival. Els documentals destacats també tenen espai en aquest fesitival. i el dimarts 24 es podrà veure: “Caras y lugares” (“Visages, villages”), el documental de la mítica realitzadora Agnès Varda nominat enguany al Oscar. A les 17,30 h. i en acabar hi haurà un col·loqui amb Leticia Dolera i la directora de fotografía del film, Julia Fabry.
De la seva banda, Ana Belén, també  el dimarts per la tarda el BCN FILM FEST, on presentarà la sessió homenatge d’ “El vuelo de la paloma”, juntament amb el seu director, José Luis García Sánchez.  una obra genial estrenada al 1989.

Però el festival segueix amb dia a dia amb moltes projecions fins  el divendres 27, que es tancarà amb la projecció de “Roma J. Israel”, el film. I com a pel.lícules que recomanem especialmet durant  la setmana destaquem:”Goya de carnes y Hueso”, ( dimarts 24) “La  sociedad literaria y le pastel de patata”(Dijous 26),  “Barefoot” (dimecres 25), “Cambio de Reinas” (dijous 26), “Las estrellas no mueren en Liverpool”(divendres 27), “el mejor verano de mi vida (dimecres 25);  i “les distancies ” d’Elena Trappé (26 d’abril):

En aquest festival també s’han presentat noves series de TV, com “la Otra mirada”, una serie sobre dones que s’estrenara a TV1 (mireu Facebook Món comunicació] Fotos: Susana  Villafañe

(*) Sessions i presentacions en Cinemes Verdi:   Carrer del Verdi, 32Barcelona 932 38 79 90