A la 25 edició de Biocultura es van presentar els premis de l’Aniversari.

BioCultura  tindrà lloc al Palau Sant Jordi del 3 al 6 de maig. El divendres 27 d’abril va tenir lloc una festa de celebració amb la presentacio dels premis,  al majestuòs recinte de la sala principal de les Drassanes de Barcelona (lloc on es va celebrar al primera fira). Aquesta Fira Internacional de Productes Ecològics i Consum Responsable a Barcelona, Biocultura, es la fira més gran de l’estat, i durant 4 dies de maig s’omple de expositors, activitats i molta gent al Palau Sant Jordi de Barcelona. En aquesta edició reunirà a més de 700 expositors dedicats als sectors d’alimentació bio, cosmètica ecològica, moda sostenible, casa sana, turisme responsable, artesanies i ONG. Paral·lelament a l’exposició se celebraran més de 400 activitats i s’espera superar els 72.000 visitants. la fira es fa petita per la demanda existent i  l’organització  ha remodelat la fira per aconseguir més espai expositiu i un major aforament i que així tots puguem gaudir de la primavera Bio. Com a conseqüència d’aquests canvis, aquest any s’accedirà a BioCultura per l’entrada principal del Palau Sant Jordi situada a l’Avinguda de l’Estadi i la distribució dels sectors serà diferent. [+info]

 Les Reials Drassanes de Barcelona es van vestir de verd, per celebrar  la Gran Gala del Món “Bio”, organitzada per BioCultura/Vida Sana. En primer lloc, es va estrenar el documental “BioCultura BCN 25. Agroecologia, Salut, Pau, Cultura i Rebel.lia”. Es tracta d’un breu documental  molt feminista, amb guió i direcció de EcoActivistas (el grup que dirigeix The Ecologist), que dóna veu a diverses ecoempresàries que són protagonistes del sector “bio” i que repassen el pretèrit, el present i el futur del sector “bio”català a partir dels 25 anys d’existència de BioCultura a Catalunya.

La Gran Gala del Món “Bio”, va comptar amb la presentació de Pilar Sampietro (Radio 3: “Mediterráneo”), que junta Angeles Parra, director de la Fira ha donat  veu a artistes veteranes i emergents que des de sempre han mostrat la seva passió per l’alimentació ecològica, com la mexicana La Malinche, Maia Kanaan i   la coneguda Marina Rossell, que van estar acompanyades per un solvent grup d’excel·lents músics (dirigits per Pedro Burruezo) anomenat per l’ocasió el BioCultura Ensemble, que van acompanyar la gala i la presentació de premis. Aquesta gala del Món “Bio”, també ha comptat amb una desfilada de moda ecològica, pica-pica totalment orgànic. Abans de començar al festa els assistents podien  ser pentinats i maquillats amb cosmètica ecològica certificada per professionals de la cosmètica.

Ángeles Parra, directora de BioCultura, ha dit: “Aquest any el lliurament dels Premis BioCultura l’hem transformat en la primera Gran Gala del Món ‘Bio’. L’aniversari dels 25 anys ho mereixia. Si els de la literatura, els del cinema, els del teatre, els metges … tenen la seva gran gala, per què el sector ‘bio’ no podria tenir la seva? Algú havia de organitzar-la, no? Algú havia de donar el primer pas. I serà preciosa”. Parra aprofita per dir que “aquesta Gran Gala del Món ‘Bio’ prèvia a BioCultura BCN en l’any del seu XXV aniversari és, a més de la cerimònia del lliurament dels Premis BioCultura BCN25.CAT, una reivindicació important per al sector en un moment en què és més necessari que mai que l’alimentació ecològica arribi al major nombre de llars. És una gran gala, això sí, humil, senzilla, sense escarafalls, realitzada des de l’honestedat i la senzillesa. La nostra catifa vermella és el treball de milers i milers de persones pel bé comú a través d’una producció alimentària que no contamina i sana a les persones i a la Natura. Una setmana abans de BioCultura BCN, trenquem el gel en favor del món ecològic de la millor manera possible per escalfar motors per a una fira que serà de traca. Esperem que la classe política, sigui del color que sigui, s’adoni del que s’està coent al món ecològic i que es decideixi d’una vegada per totes a donar suport amb incentius fiscals i altres avantatges a tots aquells que no contaminen i que contribueixen a un món més net i sostenible … i que es deixi de donar suport a una ‘eco-no-mia’ petrodependent que comporta el suïcidi de tota la nostra espècie.

Aquesta es la llista de Premiats i premiades:

PREMIS BIOCULTURA BCN25.CAT
Jaume Rosselló (periodista. Fundador de la Revista “Integral”)
Isidre Martínez (Responsable de producció agrària ecològica. Direcció General d’Agricultura i Ramaderia)
Cal Valls (empresa pionera en alimentació ecològica)
Biocop (empresa pionera en alimentació ecològica)
Hortec (empresa pionera en alimentació ecològica)
EcoHabitar (entitat dedicada al foment de la bioconstrucció)
Integral Centre Mèdic i de Salut – Pere Ródenas
Associació Moda Sostenible BCN
Antonio Madridejos (Periodista)
VSF (Justícia Alimentària Global)
Giura Cosmètics (empresa pionera de cosmètica ecològica)
Escola Agrària de Manresa

Mireu +info sobre els Premis de Biocultura.