I com en cada edició del festival que es realiza en los cinemes Verdi, les dones tenen un gran protagonisme.

Una joven prometedora”, amb 5 nominacions al òscar, inaugurarà el  FILM FEST 2021 que s’inicia el 15 d’abril. La comèdia francesa “Entre Rosas” ha sigut l’escollida pes a la clausura del festival el 23 d’abril,  dia de Sant Jordi.  La coproducció catalana “Solo una vez” s’incorpora a la Secció Oficial. És una adaptació de Marta Buchaca de la seva obra teatral, amb Ariadna Gil, Álex García i Silvia Alonso [+info ]. El festival comptarà amb 60 pel·lícules, entre les quals 4 premières mundials, 1 première internacional, 3 premières europees, 17 premières espanyoles i 7 premières catalanes.

En aquesta edició Isona Passola, productora, directora i ex-presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, rebrà el Premi d’Honor del BCN FILM FEST el proper 15 d’abril durant la cerimònia d’inauguració del certamen.

El 16 d’abril  s’estrena: “Una joven prometedora“, la pel·lícula d’Emerald Fennell, amb un argument amb sorpresa incluida. “Tots pensaven que Cassie era una jove molt prometedora… fins al dia que un misteriós succés va fer descarrilar el seu futur. Però res en la vida de Cassie és el que sembla: és un portent d’intel·ligència, la seva astúcia no té límits i viu una doble vida nocturna. De sobte, una trobada li donarà  l’oportunitat de corregir el que va ocórrer en el passat en una història tan commovedora com inesperada”.

També cal destacar, Mama Maria, de Jean-Paul Salomé- Amb un paper molt destacable d’Isabelle Huppert, “Patience Portefeux és una intèrpret judicial francoàrab especialitzada en l’escolta telefònica per al departament d’estupefaents. Durant una recerca descobreix que un dels traficants no és un altre que el fill de l’entregada infermera que cuida de la seva mare. Decideix encobrir-lo i ella no triga a encapçalar una enorme xarxa. Els seus companys policies donen el malnom de “Mamà María” a la desconeguda nouvinguda al món de la droga…”

Altres pel·licules que les dones destaquem especialment son: Solo una vez, Sombra, Sueños de una escritora en Nueva York,  i sobretot “Yalda, la noche del Perdón “( de Massoud Bakhshi).

I també cal subratllar  algun film dirigit per dones com: “Crónica de una tormenta” de Mariana Barasi,  pel·lícula espanyola- argentina fora de competició. La Familia Bloom, de Glendyn Ivin; film australià també fora de competició i The Gold Traitor de Christina Rosendahl:

En altres seccions del festival cal tenir en compte, perquè  son estrenes al nostre país, com és el cas de “Churulata, la esposa solitaria“, de Satyajit Ray. un drama hindú, basat en un relat de Rabindranath Tagore.  Consultar les films que es projecten a  totes les  seccions del Festival.