En aquest 2021 el festival vol mostrar el millor de si mateix, i oferir actuacions en diversos llocs.

Des de l’inici de la pandèmia, el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) ha treballat per garantir que la música d’arrel segueixi tenint un espai en la vida cultural.  No es podia interrompre, doncs, la cita amb el Festival Tradicionàrius, gran referent a Catalunya en la promoció dels grups catalans.

La presentació del programa, dimarts 12 de gener va anar a càrrec de Carol Duran, nova directora artística del centre. Ateses les actuals circumstàncies, també es podrà seguir telemàticament a través del canal Youtube de l’organització.

Malgrat que la mort del fundador i ànima mater del Festival, Jordi Fabregàs, el 20 de gener, el festival segueix amb la seva programació tal, com el mateix hagès volgut. En paraules de l’equip organitzador “No trobem cap homenatge millor per celebrar la vida d’en Jordi que continuar la programació  del Festival Tradicionàrius que va dirigir al llarg de trenta-tres anys i que hauria d’haver inaugurat el passat dia 15 de gener amb l’espectacle Almanac” [+info a Tradicionarius  i ho podeu consultar també a Tradicionarius Castellà]

Cal tenir en compte que en la programacio d’aquest any, i com a edicions anteriors les dones partcipen com a solistes  i també tenen un protagonisme especial als grups. Entre altres destaquem  a:

*   JOINA , que presenta el seu nou albúm: ÒRBITA 9.18 , el dissabte 13 de febrer: és el nou àlbum de Joina (pianista i compositora). Després del seu primer treball titulat Companyes, un disc que es caracteritzava per donar una veu i espai a diverses protestes col·lectives, Joina decideix endinsar-se en si mateixa i mostrar-nos un viatge per l’espai-temps que orbita al voltant de trobar “la pròpia casa”. Una mirada al fons, al 9.18, a la nostàlgia i les vulnerabilitats. [+info]

*Maria Arnal I Marcel Bagès, (Concert programat amb Barnasants). Actuaran el 20 d ¡e febrer, 20h.  al Teatre Joventut.

Omnipresent a les llistes de millors discs nacionals de la dècada, 45 cerebros y 1 corazón (Fina Estampa, 2017) és un dels debuts clau del segle XXI a la Península Ibèrica. Ratificat per una dotzena de guardons que inclouen, entre d’altres, quatre Premis MIN, l’aparició de Maria Arnal i Marcel Bagés va ser el passaport per a un llarg centenar i mig de concerts en quatre continents, amb escales a França, Portugal, Regne Unit, Rússia, Kazakhstan, Bulgària, el Marroc, Algèria, Perú, Paraguai, Estats Units (Washington DC i Nova York) i l’estat espanyol.
* Maria Rodés: Un altre concert amb el Festival Barnasants , Diumenge 21, al CAT tradicionarius.
La nova creació de Maria Rodés, Lilith, proposa un repertori específic inspirat pel món de les bruixes i per les seves connotacions múltiples al llarg de la història. Els camins que transita la polifacètica Rodés són difícils de traçar, però molt agradables de descobrir. Maria Rodés explora des d’una mirada personal diferents gèneres que l’artista barcelonina situa en un context inèdit, lliure d’academiscismes i regeneracionismes.
*Dantza i Arrebal. Dissabte 27 de febrer, a la placa Anna Frank,   es proposa un viatge amb la música i dansa del País Basc. A les 17.30 h projectarem la pel·lícula Dantza, (mireu Youtube) i seguidament us oferirem un col·loqui amb el director Telmo Esnal i el ballarí i violinista Gari Otamendi. A les 20.00 h Errebal ens propoa un concert inspirat amb les músiques i la dansa de la pel·lícula. [Comprar entrades.]