La gran fira de BioCultura, serà més accesible i comptarà amb més espai útil.
Del 29 de maig a l’1 de juny BioCultura torna a aterrar a BCN/Catalunya per convertir-se com en cada edició en el gran revulsiu que necessita el sector ecològic català i espanyol.
En aquesta 31ena edició s’oferiran unes 250 activitats. Tot l’espai expositiu de la nova ubicació ja està reservat. S’augura que la realització de la fira a La Farga de L’Hospitalet de Llobregat serà un gran èxit d’assistència i amb més influència social propera. El sector “bio” es presenta com una de les grans solucions als problemes que assolen la Humanitat en aquests temps cada cop més convulsos…
BioCultura anuncia l’auge de la producció, vendes i consum ecològic. I com en totes les edicions té el ferm propòsit de seguir sorprenent les persones visitants amb les darreres novetats del sector ecològic. Cada vegada les propostes són més variades i ens faciliten adoptar uns hàbits saludables i a consumir de forma més responsable. BioCultura és la fira més gran de l’estat espanyol de productes ecològics i de consum responsable, i reunirà aquest any uns 400 expositors dedicats als sectors d’alimentació bio, cosmètica ecològica, moda sostenible, casa sana, turisme responsable, energies renovables, mobilitat sostenible, artesanies i ONG’s. En aquesta edició s’esperen unes 50.000 persones visitants.
A l’apartat comercial de la fira, les coses no podrien anar millor. A menys d’un mes de l’obertura de portes, totes les empreses expositores de sempre i alguna més hi seran presents. Juan Carlos Moreno, director comercial de la fira, assenyala que “el sector ‘bio’ català està vivint un bon moment. Les xifres i les expectatives són bones i, malgrat les diferents crisis que viu la Humanitat, el públic de l’aliment ecològic és un públic molt fidelitzat. Som una alternativa a l’alimentació contaminada convencional i a més l’agricultura orgànica és rendible”. I afegeix: “Encara no estem en les xifres de consum intern que tenen països com Suïssa, Alemanya, Dinamarca, França… Però el consum per càpita a Catalunya i a Espanya segueixen pujant i de mica en mica anirem normalitzant el nostre consum orgànic. Per arribar a aquestes xifres europees, segueixen sent necessaris esdeveniments com BioCultura, que serveixen per crear sòlides relacions”.
Activitats de tots tipus que cal tenir en compte
La fira arriba carregada de propostes per a una ciutadania que està despertant. La enginyera agrònoma Montse Escutia, al capdavant del patronat que dirigeix Vida Sana, l’entitat organitzadora, afirma que “hem organitzat una infinitat de propostes (més de 250) per a tots els gustos. D’una banda, activitats per a gent conscient que no vol deixar la seva salut i la seva alimentació en mans d’empreses i institucions de interessos dubtosos. I, per altra banda, s’ofereixen jornades professionals, tallers, conferències i concerts diversos, que oferiran sortides als principals problemes que assolen la Humanitat”. Com en cada edició el Festival MamàTerra es dirigeix a tots el públics i serà participatiu i didàctic.
El recinte està a 5 minuts caminant des de parades de Metro, rodalies/rodalies, FFCC… També hi ha diverses línies d’autobús que tenen parada a molt pocs passos. Al Centre Comercial La Farga hi ha 600 places per a vehicles per aquelles persones que tenen dificultats per arribar en transport públic. També hi ha un aparcament a la Plaça de l’Ajuntament: 248 places (7 minuts caminant).
Estrella Burruezo, adverteix que “com assenyalen les estadístiquesn és el públic sènior, (dones i homes grans) el que gasta més en alimentació orgànica i productes conscients. És una veritat comprovada”. I comenta que: “també és cert que cada cop més joves s’apunten al carro de l’ecologia des d’un prisma més holístic, més profund, més sincer i més honest. Ho veiem als passadissos de la fira a les seves respectives edicions i ho veiem també a les xarxes socials. I ho veurem també a La Farga de L’Hospitalet. El món serà sacsejat per una gran revolució ‘bio’ i això ja no hi ha qui ho pari”. Ella dirigeix les xarxes de la fira, forma part de l’equip de Vida Sana , i ès la directora dels podtscat: La resiliència. És filla de Pedro Burruezo, un dels fundadors de la fira, responsable dels butlletins d’El Ecomensajero digital, i a més és un prestigiós cantant, que actuarà amb el seu grup, com cada edició, en uns dels dies que podreu consultar més endavant al Program (+).
La Farga és un recinte firal molt ben dissenyat i on hi ha cabuda per a totes les activitats habituals de BioCultura i a més per a algunes de noves. Així, tornarem a gaudir d’espais com ara el showcooking ecogastronòmic, el showroom de la Plataforma EcoEstÈtica, les mostres gastronòmiques, etc. A la sala Biofília, es mesurarà en quina mesura la població catalana està afectada per l’ecoansietat i els problemes psicològics que són conseqüència de l’escalfament global. Segons acaba comentant la jove Burruezo: “Hem notat en els darrers anys que el públic de la fira s’està renovant. Més enllà de la nostra activitat en xarxes socials, podcast i mitjans d’informació, és cert que una part de la nostra joventut no vol deixar les seves vides, el seu benestar i la seva alimentació en mans de certes persones i empreses. la passada edició de BioCultura, per exemple, els passadissos estaven plens de gent jove. Una nova generació (la generació Z i posteriors) d’ecoconscients està arribant amb un missatge més emotiu, més profund. Són individus molt conscienciats.
Aquesta edició gaudirem també de la presència de Pedro Burruezo, responsable dels butlletins de Vida Sana, i prestigiós cantant, que actuarà amb el seu grup, com cada edició, en uns dels dies de la fira, com es pot comprovar al Programa.
[*info a a Biocultura, en català i Biocultura en castellà]