Concert el divendres, 14 del juny  dintre del  Cicle Sherpa Sonor. No us ho perdeu!

Amb  l’estrena d’algunes cançons del nou disc : “Ebrios de amor divino Al Kauthar  (mireu el video) .
Després de l’èxit de l’any passat de Burruezo & Nur Camerata, en el mateix cicle, Sherpa Sonor, amb l’obra “Un sufí del segle XXI”, aquest any l’artista català i els seus excel·lents músics han tornat a ser convidats a formar part del mateix cicle, dirigit pel músic Ernesto Briceño. Enguany, però, Burruezo va sota l’emblema de la Medievàlia Camerata i ho fa amb un repertori dedicat a les 3 cultures del Llibre i, especialment, a les cançons del “Dervishes & Troubadours” (Satélite K), el seu últim disc. La cita serà en una de les sales del Museu Etnològic i de les Cultures del Món. Un lloc d’una acústica immillorable i amb un aforament reduït que fa que tots els concerts siguin viscuts pels artistes i el públic amb una intensitat molt íntima i propera.

Pedro Burruezo, Maia Kanaan, Jordi Ortega i Robert Santamaría, de la mà de la Medievalia Camerata, ens proposen un concert al museu en el qual recuperen històries i melodies antigues amb una mirada contemporània. Principalment, joies sefardites cantades en “ladino”, cançons dedicades a místics de la cristiandat, peces morisques … i alguna cançó trobadoresca d’arrels medievals … Tot amb una interpretació nova, bella, trencadora, però enfonsada en la tradició. Cançons com “El rei de Franzia”, ​​”Aman Aman”, “Allahouma”, “La móra d’Aragó”, “Ebrios de amor divino Al Kauthar”, “Sta Teresa” … en castellà, català, “ladino”, àrab, italià, llatí, galaico portuguès … ens regalen les orelles sota una nova perspectiva que combina l’arrel medieval amb el prisma contemporani homenatjant a místics de les tres tradicions del Llibre. Un homenatge a San Juan de la Cruz, Rumi, Ibn Al Arabi, Sta Teresa, Rumi, Rabi’a A Adawiyya, etc.

Algunes d’aquestes cançons formen part del nou disc de Burruezo, amb Kanaan, Ortega i altres músics i convidats, disc que va veure la llum fa dues primaveres i que porta per títol “Dervishes & Troubadours” (Satélite K). Amb aquest espectacle, Burruezo i els seus músics han recorregut pràcticament tota la geografia nacional i estatal en multitud de cicles, festivals, teatres, esdeveniments i fires de tota mena. També han viatjat a països com França, el Sudan, Turquia, Algèria … El públic assisteix a un viatge evocador i profund per la música de les tres tradicions del Llibre, els seus místics, els seus poetes, les seves cultures… sota un prisma radicalment contemporani. Per Burruezo, “aquest repertori significa llançar un missatge de serenitat i d’unitat a un món que viu presidit per la fragmentació, l’enfrontament i l’egoisme. M’inspira molt l’Andalus i els seus místics, especialment Ibn Al Arabi. Durant llarg períodes, l’Andalus va ser un símbol de convivència i pau. Avui més que mai, en tot el planeta, cal recuperar aquest missatge. La nostra espècie camina molt alegrement cap a l’autodestrucció. Però no hem arribat encara al punt de no retorn. De la mateixa manera que cal treballar per l’agricultura ecològica, el comerç de proximitat, les energies renovables i / o l’abolició dels plàstics, en el terreny artístic ja no hi ha lloc per a les provocacions o l’onomatopeia: és el moment de fer la música més bella i inspiradora possible, capaç de combatre la lletjor i la destrucció del món actual i, al mateix temps, d’aportar serenitat i compassió a aquest món hostil capitanejat per la violència, manifestada de mil formes diverses, algunes gairebé imperceptibles, però violència al cap i a la fi “.

(*) 20h. Entrada lliure fins a completar l’aforament. Millor reservar: Tel. 932.562.300 Correu electrònic: museuculturesmon@bcn.cat

Museu Etnològic i de les Cultures del Món (Carrer Montcada 12)