Eduardo Paniagua, Pedro Burruezo i Wafir S. Gibril, i les tres tradicions espirituals d’Al Andalus.

El concert es va programar dintre del cicle “Caprichos del Apolo“, el dijous 24 a la Sala 2 de l’Apolo: un espectacle que presentava per primera vegada a Paniagua, junt a Burruezo,el músic que organitzava l’esdeveniment, i a l’intèrpret sudanès Gibril. Un trio que en aquesta estrena a Barcelona (el divendres 25 actuaven a Sant Feliu de Guixols) van mostrar un alt nivell , i van entusiasmar al públic que omplia el local.

Un concert únic d’un trio irrepetible, que va unir la tradició musical d’Al Andalús, amb aires andalusíes, peces sefardites,i la música medieval, amb cantigues d’Alfonso X El Savi… Melodies d’aromes trobadoresques que recupera als grans poetes del sufisme, els poemes que són amor en estat pur. Va ser una nit amb un accent d’especial espiritualitat, gràcies a l’art i la saviesa de Paniagua, la sotilesa de Gibril i la passió i entrega de Burruezo… Tota harmonia i jocs d’equilibris a l’escenari. Gairebé es va arribar al  climax  amb “Ya sayyida/senyor de senyors”, van emocionar amb “La llum/nit meravellosa”, i van aconseguir la total complicitat del públic amb la tradiciónal canço sefardita: Rifkan, i amb l’estrena d’Aman Aman. Mireu el Vídeo de baix, escoltar aquest vídeo.

Eduardo Paniagua és Premi Intèrpret de Música Clàssica 2009 de l’Acadèmia de la Música d’Espanya. Nascut a Madrid al 1952, és arquitecte i especialista de la música de l’Espanya medieval. Membre fundador dels grups Atrium Musicae i Cálamus, està especialitzat en música aràbic-andalusa. En 1994 crea els grups Música Antigua i Ibn Bâya, per interpretar els càntics d’Alfonso X i la música andalusina. En paral·lel funda el segell discogràfic Pneuma amb un catàleg de 150 publicacions. [+info d’anunci del concert a Catacultural]