Només dues dones, i un projecte educatiu amb perspectiva de gènere,  d’una llista de 20, seran premiats en aquesta edició.

L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat els Premis Ciutat de Barcelona a una vintena d’entitats, investigadors, artistes i autors han estat mereixedors d’aquests guardons( i mai més ben dit usant el masculí), que reconeixen les principals aportacions a la ciència, la tecnologia, la cultura i les arts. Entre les premiades cal destacar a la cantant Rosalia, i la traductora Anna Soler i Horta, junt al projecte de Coeducació, “Patis coeducatius amb perspectiva de gènere”.

Cal considerar aquest premi 2018 com molt masculins, malgrat  qe d’alguns premis també gaudeixen els dones. Per suposssat, el premi a la cooperativa d’habitatges La Borda  també participen dones, i  al darrera  del premi  Halfhouse, hi ha una parella (aquest projecte s’ha  traslladat a la Verneda amb nous espais de treball i un programa d’exposicions). També hi ha dones a la Revista La Directa, un mitja cooperatiu que ha sigut que  ha sigut premiat pel treball: “La guerra bruta de l’aigua”, elaborat epr Jesús Rodriguez. [Mirar +info a El Periodico]