La bretxa del plaer: continua els prejudicis i la ignorància.

En el Dia Internacional de l’Orgasme Femení, sis expertes opinen sobre els canvis socials en relació amb el plaer de les dones. Segons l’article pubicat per EFE, i el reportatge de TV3.

Un dia per a cada cosa, també per a l’orgasme femení. Aquest dimarts se celebra el Dia Internacional de l’Orgasme Femení en un context en el qual contínua vigent la “bretxa del plaer” entre gèneres.

La relació entre homes i dones encara avui està molt marcada per pràctiques sexuals que cerquen el plaer de l’home. En parlen sis dones que viuen l’orgasme femení des de diversos punts de vista. Des del cinema, la sexologia, l’educació sexual, la ginecologia i la teràpia de parella.

Assenyalen prejudicis i fake news sobre les dones i l’orgasme femení, però també apunten alguns aspectes que han anat millorant amb els anys i els reptes que queden per resoldre.

Prejudicis

Per començar, un dels prejudicis quan es tracta de parlar de sexe és que només interessa als homes. Quan això no és així, la directora de cinema eròtic feminista Erika Lust assenyala que “les dones són tan sexuals com els homes”.

“Al llarg de la història, les dones sexualment actives han estat vistes com una amenaça particular per a l’ordre social: a les dones sempre se’ls ha dit què han de fer amb els seus cossos i amb qui, no han tingut la mateixa llibertat per parlar de la seva sexualitat que els homes.”

La societat ha posat les dones en una dicotomia complicada: massa frígides o massa marranes. Ho explica la psicòloga i terapeuta sexual i de parella Montse Iserte:

“Si no arribem a l’orgasme, si no ens ve de gust el sexe, som unes frígides. Si ens agrada el sexe i podem arribar a l’orgasme, som unes marranes. Deixem de jutjar-nos i acceptem que el sexe i l’orgasme també formen part de la salut.”

Sobre el paper de l’educació sexual, la terapeuta amb perspectiva de gènere Adriana Cid posa sobre la taula que a les dones se les ha educat per cuidar i donar plaer a l’altre, fins al punt de relegar el propi plaer a un segon terme:[Seguir llegint a CCMA.cat][+info]
Mirar el Vídeo de Tv3, amb les entrevistes ,

Foto de Montse Iserte publicada a El Periodico

Foto de Portada , de Tv3: Les expertes apunten que ara “es fingeix menys” l’orgasme femení (iStock/Cecilie_Arcurs)

COMENTARIS

La nostra companya Leonor Sedó,  editora de 39 y Mas, ens envia aquesta referencia a la seva revista que ens sembla molt interessant:

Con respecto al Día Internacional sobre el Orgasmo, sería interesante reivindicar a esta mujer:
Virginia Johnson – Las mujeres y sus orgasmos múltiples
Luchadora, valiente y de gran inteligencia, se convirtió en un referente de los estudios sobre sexualidad.
https://www.39ymas.com/virginia-johnson-mujeres-orgasmos-multiples/