Amb “Poesia en Jazz”, Divadams  va obrir el festival al Castell de Mequinensa, el dissabte 21 de juliol.

L’esplanada de l’imponent Castell estava plena de gent que van omplir el concert de “Poesia i jazz” de DIVADAMS, que és mostrava entusiasmada amb el recital que van aplaudir al final dempeus. Era el concert inaugural del XXIX Cicle del Festival  Música als Castells”.

Poesia en Jazz, és la combinació que proposa el grup vocal femení barceloní, un trío de dones; Loni Geest, Araceli Aiguaviva i Laia Porta, acompanyades del virtuós guitarrista Peter Lemberg. El grup  trasllada la poesia d’autors com Montserrat Abelló, Salvador Espriu, Federico García Lorca o Maria del Mar Bonet a ritmes de jazz i swing.
Cal destacar, que el concert d’aforament limitat a unes 250 persones, era gratuït, el mateix que l’autobús que l’ajuntament de Mequinensa   va posar a disposició dels assistents  per arribar al Castell.  Podeu consultar les fotos del concert al Facebook de Mequinensa.
El Cicle de Música als Castells recorrerà durant l’estiu diversos castells d’Aragó (Saragossa) i Catalunya (Lleida i Barcelona). Està organitzat per la Fundació Castells Culturals de Catalunya i  compta amb la col·laboració de la Fundació Endesa, propietària de l’edifici, i aquest en concret, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mequinensa, gràcies al protocol de col·laboració que van signar ambdues entitats. [+info a Mequinensa].

D’altra banda, i fins el  dissabte 15 de setembre, tindran lloc diversos concerts durant tot l’estiu, a Cornellà de Llobregat (26 de juliol); Castellet (27 de juliol); Castellterçol (28 de juliol), Formós, a Balaguer (10 d’agost), Milmanda, a Vinbodí (11 d’agost)  Montsonis ( 17 d’agost) i La pobla de Claramunt (15 de setembre). Consulteu el programa al PDF, amb tota la programació d’aquesta edició.

La Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya realitza una sèrie d’activitats amb el fi de donar a conèixer i dotar de sostenibilitat econòmica, a aquest important patrimoni que formen els Castells Catalans. Dins d’aquestes activitats, organitza el Cicle “Música als Castells”, un cicle de concerts que tradicionalment recorre les Comarques Catalanes utilitzant com a escenaris als Castells Medievals.