El Festival Dona Crea-Crea Mujer va omplir  els divendres fins al 30 de desembre.

Després de la bona acollida del festival el 2021, on les obres programades varen omplir de reflexions, riures, i complicitats el teatre del Centre Cívic del Besòs i el Maresme. La 3a Mostra es podrà veure els divendres 2,9,16 i 30 de desembre.

El Festival  es va clausurar el divendres 30 de desembre fent una reflexió sobre la marginació de sexes. La projecció de ·Mi vacio y yo”. l’única  pel·lícula que es va estrenar dins del festival DONA CREA-CREA MUJER. En la presentació es va comptar amb Marta Figueras  (productora), Mercè Espelleta i Imma Manresa ( directores del festival). .

La presentació d’aquest film va ser una de les novetats  d’aquesta edicióm amb més èxit de public, i amb debat col.loqui a la sala molt fructífer.  “Mi vacio i yo” és una pel·lícula que ens parla de la transició de Raphaëlle Pérez. I com va descobrir que no era gai, sinó una dona en el cos d’un home. La pel·lícula ha estat seleccionada per als premis Gaudi 2022, com a millor guió adaptat, i als Premis FER, en la seccio”Arrebato”· Durant aquest any ha passat per diversos festivals on ha sigut molt bé rebut per crítica i públic.  Al Festival de Màlaga; ha tingt el Premi Especial del Jurat Biznaga de Plata. Altres festivals on ha estat són: Festival de Rotterdam, Secció Oficial; Santa Barbara International Film Festival, Secció oficial. D/A Film Festival: Un impuls col·lectiu, Barcelona;  Cinespaña, Premio del Público; Seminici 2022, Valladolid i ha obtingut el Premi millor pel·lícula al Festival Som Cinema (Lleida) . Aquesta projecció va  tancar el Festival dels  divendres, al C.C. Besós-Maresme. A la presentació d’aquesta pel´licula va estar Carlos Medina ( Director de Femifilmfest). Després del col·loqui posterior  la clausura del festival 2022 va oferir una petita celebració col.lectiva..

En aquesta edició s’han presentat obres innovadores amb diversos temes d’actualitat, que es refereixen, entre altres, al món de les persones trans, a la problemàtica de l’assajament escolar i  amb una nova visió de l’homosexualitat a través d’un homenatge a Garcia Lorca.  La majoria de les obres són estrenes a Barcelona, i es representen a la sala d’Actes del Centre Cívic del Besòs i el Maresme, excepte LORCA del Teatro Laboratorio de Jessica Walker, que es va presentar el divendres 9 de desembre al seu local, al  Passatge Sant Antoni Abat. Mireu el Vídeo a Youtube.

Aquesta obre dirigida per Jessica Walker, amb la Compañía Laboratorio Teatroenva deixar a les 45 que omplien la gran sala de l’escola bocabadats, francament molt emocionats i admirats de la gran qualitay escènica, amb molt moviment, poesia, dansa, acrobàcies, música, cat, i el alt nivell interpretatiu dels 8 intèrprets:
Óscar García Carranza, Mario González Aragón, Lluís Gutiérrez, Carlos Martín-Peñasco, Paloma Remolina Gallego, David Soler Close, Roser Vallvé i Camilo Zaffora, amb l’acompanyament de Jessica Walker, que va dissenyar una posada en escena que omplia tot l’espai:  una representaicó que ressuscita a Lorca i el seu entorn, abans, durant i després del seu assassinat, amb una força, cretivitat i i credibilitat impressionants (consulteu  text i fotos al Facebook de Món Comunicacio].
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 22Menina_DonaCrea1-1024x683.jpg

Entre altres representacions cal  destacar l’estrena a Barcelona de “MENINA, soy una puta obra de Velázquez” coproducció amb el Festival de Teatre Clàssic de Càceres. Que va abordar l’assetjament escolar, el bullyng des del punt de vista d’una víctima, però que el superem i posa en qüestió el culte al cos “perfect”. Aquesta obra  va estar seleccionada a la Fira de Teatre Internacional d’Osca. Mireu vídeo a Youtube: 16 de desembre a les 19.30, C.C. Besós.

I per a la inauguració de la programació del Festival  es va oferir un espectacle molt especial i dinàmic: “UniverSound” amb Leo Aguilar va inundar la sala  amb la música de les esferes i els planetes, entre el Silenci i la Vibració, tocant un concert de Gongs, que estar acompanyat  amb la dansa acrobàtica de la ballarina Emilia Marxen.  2 de desembre 19.30, C.C. Besós. [Mireu el vídeo-resum del festival a Youtube, que s’ha publicat en el seu espai: https://www.donacrea-creamujer.eu/]

Cal tenir en compte sol·licitar les entrades amb temps, perquè l’aforament del local és reduït.

(*) Lloc Espectacles: C.C. Besós -Maresme: Rambla Prim, 87 (Barcelona) Laboratorio Jessica Walker:  Passatge Sant Antoni Abat, 6 de Barcelona

Fotos: Susana VillafañeDona Crea

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]