Cal seguir denunciant i perseguir aquest acte de violència, la ablació del clitoris.

El dijous 6 de febrer es vol recordar qu e en molts llocs  es segueix realitzant la mutilacio femenina amb  les nenes. Es vol recnèixer els Drets Sexualsi Eeproductius que protegeix a les dones  i nenes pwe wxwecir lliurement la seva sexualitat.

Cal seguir denunciant i perseguir aquest acte de violència, la ablació del clitoris, a victimes que no es poden defensar, i ven conicionada la seva vida futura, la seva salut, i inclus poden morir  al darrera d ela intervencio .

La mutilació genital femenina és qualsevol procediment que implica l’extirpació total o parcial dels genitals externs femenins o altres lesions als genitals femenins amb finalitat no terapèutica.

La Llei 17/2020, del 22 de desembre, de modificació de la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista considera aquesta pràctica un tipus de violència masclista en l’àmbit social o comunitari, “encara que hi hagi consentiment exprés o tàcit de la dona”.

El procediment, que suposa una violació dels drets humans de les nenes i les dones, s’acostuma a dur a terme entre la infància i els 15 anys d’edat per raons fonamentalment culturals o religioses, i comporta conseqüències que poden arribar a ser greus per a la salut.

Tot i que habitualment aquesta pràctica la duen a terme persones sense capacitació mèdica, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que en els darrers anys s’ha produït un augment significatiu en la proporció de mutilacions genitals femenines realitzades per professionals de la salut. Aquest fenomen, conegut com a medicalització de la mutilació genital femenina, respon a la creença que el procediment és més segur quan hi ha intervenció mèdica.

+Info: 

->Organitzacio Mndial de la salut

– >Dia Mundial.

Dia internacional de la mutilacion femenina

->Mutilació genital femenina: Gencat