Barnasants 2020, ha començat amb un 25×25,  i  en la seva 25 edició ha recordat a Ovidi Montllor, que ens va deixar fa 25 anys.


Ha sigut un concert inaugural  d’alt nivell, compromís i entusiasme. El divendres 24 de  gener amb  la sala de Les Cotxeres de Sants en aquest concert  dedicat a Ovidi Montllor plena de pam a pam. L’homenatge  ‘Ovidi 25″, el va posar en escena  pel col·lectiu Ovidi5 format per David Caño, veu; David Fernández, veu i guitarra; Borja Penalba, veu i guitarra, i Mireia Vives, veu. Fernández, i cadascú va donar el mateix de  si mateixos amb música, cançons, i paraules. Moltes paraules amb la poesia, que tal como comentava Fernández. “sembla escrita ahir mateix”. El militant de la CUP es va hi explanar en el seus comentaris i explicacions, en una sort  de míting revolucionari i emotiu. També cal destacar la participació inoblidable de Toti Soler, que amb la seva guitarra tants i tants anys va acompanyar a Montllor. Malgrat que, tal com comentava des de l’organització de Barnasants, el mateix Pere Camps: “semblava un repàs impossible de tot el que significa l’Ovidi en el seu triple vessant, d’artista, cantant i pallasso, i uneix música, poesia i reflexions”. Un repte aconseguit amb matrícula d’honor.

Va ser un concert proper i únic, que es va apropar a la calidesa i humor del mateix Ovidi Montllor, perquè  tal com explicava Fernàndez al final, el cantautor “no és cap mite, sinó un company que ens acompanya en els bons moments i també en els més complicats”. Ha considerat “paradoxal” que 25 anys després de la seva mort i 55 que Montllor arribés a Barcelona des de l’Alcoi “la seva mirada segueix tan vigent que algunes de les seves cançons sembla que fossin escrites aquesta mateixa matinada”. [Consultar +info a BTV].

I per a saber més , destaquem la informació publicada per molts mitjans…

*ARA.catRecordant l’Ovidi, perquè ningú l’oblidi“.
Quan hi ha figures que s’han de recuperar és perquè abans algú ha deixat que es perdessin. Ras i curt: l’abandó que va patir Ovidi Montllor per institucions i escena musical en el postfranquisme és una de les grans vergonyes culturals (i polítiques) d’aquest país. Bandejat, oblidat i arraconat, el cantant i actor alcoià, mort fa 25 anys, va passar l’última època de la seva vida postergat i malvivint en un pis a Vallcarca. El motiu de l’ostracisme de Montllor, comunista incorruptible i defensor infatigable dels Països Catalans, era la seva indomabilitat. A l’Ovidi no el poden institucionalitzar perquè no havia nascut per ser domesticat.“(…)   ARA.cat . Jordi Garrigós: Foto: Celia Atset (ARA.cat).

*AVUI.El PuntOvidi, segle XXI
“Quan es va acabar la transició democràtica, la flor dels cantautors es va pansir. Semblava que ja no calia poesia i molt menys personatges que amb la seva guitarra disparaven encara dards contra una injustícia que es maquillava. Havia arribat la democràcia i tot era bo i perfecte. Fins i tot molts companys de viatge dels cantautors, ja instal·lats al poder els vuitanta i noranta, els van girar la cara . Una nova modernitat barrava el pas als cantautors com si ja no tinguessin res a dir.(…) Jaume Vidal.[Punt.Avui].

TV3 i Catalunya Radio. Ovidi 25, un clatellot contra els gestors de l’oblit cultural
El Barnasants s’inaugura oficialment aquest vespre amb el grup Ovidi 25. El quartet format per les veus i guitarres de David Fernàndez, Borja Penalba, Mireia Vives i David Caño actualitza i homenatja el repertori d’Ovidi Montllor. El concert serà aquest vespre a les Cotxeres de Sants de Barcelona. Abans, “El matí de Catalunya Ràdio” s’ha colat a un assaig. Ho explica Blai Marsé.

*EL PERIODICO. Ovidi 25, contra la amnesia en Barnasants
Los 25 años transcurridos desde su muerte no han hecho de Ovidi Montllor una figura lejana o circunscrita a los eruditos de la ‘cançó’, sino que, contra pronóstico, su obra y su aura como referente de vida interpelan ahora a generaciones jóvenes sin que eso suponga un ejercicio de mitificación, viéndolo como “amigo y compañero”. Así lo expresan los miembros de Ovidi 25, el grupo que abre este viernes la 25ª edición de Barnasants en las Cotxeres de Sants, un recital que viajará en las próximas semanas a Centelles, Castelldefels, Girona, Manacor (Mallorca), Vilafranca del Penedès y Balaguer (…). Jordi Bianciatto.

Consulteu la gira d’aquest concert a Catalunya a Barnasants
Dissabte 25 de gener, a les 20:00 h. Casal Francesc Macià (Centelles) Preu: 15€
Dissabte 15 de febrer, a les 21:00 h. Teatre Plaza (Castelldefels). Preu: 16€/20€
Dissabte 22 de febrer, a les 20:30 h. Sala de Cambra de l’Auditori (Girona). Preu: 14€
Dissabte 14 de març. Auditori del Conservatori de Manacor (Mallorca).
Divendres 27 de març, a les 20:30 h. Auditori Municipal de Vilafranca (Vilafranca