El Festival Grec 2020 hi serà durant tot el mes de juliol. I com sempre les dones hi són protagonistes.

L’espectacle ‘A tocar!’, de la companyia Baró d’evel, serà l’encarregat d’inaugurar el Grec 2020 este martes 30 de juny, al Lliure. Aquest cop, la companyia de Camille Decourtye i Blai Mateu Trias comptarà amb artistes com Frederic Amat, Refree, Lina i María Muñoz. ‘A tocar!’ serà el punt de partida d’una edició integrada sobretot per companyies i artistes nacionals, a causa de la restricció de moviments imposada arran de la crisi del coronavirus. [+info a Beteve]

Entre les obres que s’estrenen al Teatre Grec 2020, destaquem la dirigida per Carme Portaceli, el dissabte 4  i el diumenge 5 de juliol: No passa cada dia que algú ens necessiti. Actrius i actors, cantants, textos, coreografies, audiovisuals… Moments d’alegria, de crítica… Aquest recorregut va des dels textos clàssics fins als actuals per a explicar i celebrar que estem junts, vius i del Grec.Un espectacle que ha posat en marxa  Carme Portaceli  junt a Albert Boronat i Judith Pujol.  En aquesta edició aquesta prestigiosa directora fa doblete presentant La Casa de los Espiritus , de Isabel Allende.

Destaquem també  Grec en família, espectacle familiar (11 de juliol); La porta absent i La cambra perduda, díptic de la companyia Peeping Tom (19 i 20 de juliol). En directe a la televisió el 19 de juliol a les 22 h; Concert de Judit Neddermann de presentació del seu disc ‘Aire’ (22 de juliol); Concert de Mayte Martín, amb l’espectacle ‘Déjà vu’ (23 de juliol). Aquest concert es podran veure en directe per Barcelona Televisió (Betevé). Omara Portuondo actuarà el 8 de juliol i com altres espectacles,  s’anuncia amb totes les entrades esgotades.  [+Mireu tota la Programació]

Les actividades del Grec son mútiples i variades. Cal consultar GREC en Obert, i veure que inclús s’ha organitzat una ruta “americana” per la ciutat, o una ruta per viatjar als paissos americans amb les novel·les. Aquestes “rutes” les organitza Casa America  Catalunya.

Pero com a cada edició en el Grec podreu trobar les obres als teatres dintre de la programació El GREC al Grec, com l’obra Winipeg, que s’estrena al Teatre Akademia,  o La Gavina a la Villarroel. Aquí us podreu descarregar el programa en PDF.