El festival Cultural de la Vall d’Aran, va tenir molta presència d’escriptores

La setena edició del festival Black Mountain Bossòst 2023  va finalitzar el 2 de maig, i  va comptar amb uns 80 participants, que durant 9 dies són els protagonistes  de debats, tertúlies, presentacions, sopars, lectures dramatitzades, teatre, jazz, òpera, menjar campestre, presentacions literàries i lliurament de premis. També s’espera molta participació d’amants de la literatura, i gaudir del preciós paisatge de Bossost i els voltants, a mig dels Pirineus. Consultar el resum del Festival, que ha realitzat la nostra companya de l’AMC, Susana Sosa Villafañe, i que podeu veure al seu Facebook:

Cal destacar que el premi d’aquesta edició ha sigut per a l’escriptora, Nerea Riesco, per la novel·la: La ciutat sobre la lluna. Segons el parer del jurat, el text ofereix en aquesta història a la perfecció tres gèneres molt populars: el policial, l’històric i el melodrama sentimental. L’escriptora ens submergeix en aquests frenètics anys vint dels quals es compleixen precisament un segle. Amb una adequada tècnica narrativa, La ciutat sota la lluna, reuneix els ingredients precisos per a convertir-se en una lectura plaent, gaudible, sense apartar-se dels cànons clàssics de la bona literatura.

Diferents activitats del Black Mountain Bossòst 2023

El festival va néixer com un esdeveniment de novel·la negra, però al llarg de les edicions s’ha anat ampliant a gèneres com l’històric, el poètic, denúncia social, eròtic i polític.

A més s’han anat integrant diferents activitats lúdiques com el cinema, conferències, poesia, música i exposicions.

I com en cada edició va oferir debats, tertúlies, presentacions, sopars, lectures dramatitzades, teatre, jazz, amb la inigualable veu d’Ananda Massa, música perfecta com a fons de novel·la negra; òpera, menjar campestre, presentacions literàries i lliurament de premis: Totes les activitats han sigut gratuïtes i obertes al públic.

Autors i autores que presenten novetats

A la conferència ‘Assassinar mai passa de moda’ van estar presents Antonio Castillo-Olivares Reixa i María José García Molina.

Foto d'alguns participants publicada a 39 y Más

Foto d’alguns participants publicada a 39 y Más.

En els Debats, van escoltar autors com José Luis Caballero, Salvador Robles Miras Sebastià Shemtov Jané, Alberto Pasamontes, Susana Fortes, Mariano Sánchez Soler i Víctor Claudín, així com a Alfons Cervera, José Vaccaro Ruiz, José Luis Muñoz, Fernando Martínez Laínez, Inma Chacón, Carlos Manzano, Ángela Martín del Burg, Lluna Vicens o a Jerónimo García Tomás.

Cine en Bossost

Les projeccions de cinema tenen un paper important al Festival

En les Presentacions Creuades van parlar José Luis Muñoz, Nerea Riesco, Tess Lorente, Lluna Vicens, Mariano Sánchez Soler, Alfons Cervera, Víctor Claudín o Jerónimo García Tomás. Entre altres, també hi seran Fernando Ugeda, Paco Gómez Escribano, Carlos Salem, José Carlos Somoza, Mari Carmen Sinti, Mónica Rouanet i Pau d’Aguilar. (*)

+INFO

*Consulteu sobre el Festival i els participants en el Facebook de Lee o Muere.

*Fotos i resumen text de l’article 39 y Mas.  cat

(*) Fotos i vídeos publicats al Facebook Món Comunicació i al del Festival,  de Susana S. Villafañe, escriptora, i responsable de l’emissió en streaming durant els dies del Festival, així com realitzadora dels vídeos i del reportatge fotogràfic posterior al Festival.  Villafañe acaba de publicar  un llibre de poemes: “Al borde de la bruma“,  (Ediciones Dédalo)